Les penes i les alegries dels refugiats

- Advertisement -

El proper 14 de juny s’estrena el documental català Faraway Land, dirigit per Josep Maria Anglès i Daniel A. Azpe. La pel·lícula està centrada en tres històries emmarcades a la ciutat d’Atenes i aborda la crisi dels refugiats des d’una perspectiva inusual: subratllant el paper dels voluntaris i les amistats que sorgeixen entre ells i les persones refugiades. Una de les virtuts del documental és que no només se centra en la part dramàtica de tot plegat (que és molta) sinó que, a través de la figura dels voluntaris aporta un visió positiva i optimista sobre la raça humana. El film arribarà als cinemes al dia 14 de juny. 

- Advertisement -

La pel·lícula va ser produïda per un grup de joves (tots menors de 26 anys) gràcies a una campanya de micromecenatge gràcies a la qual un equip reduït de cineastes va viatjar a Atenes al maig de 2017 a retratar la crisi dels refugiats de primera mà. Històries d’amor, de superació personal i sobretot de vincles més enllà de les fronteres i les races son algunes de les històries en clau positiva que mostra Faraway Land. Malgrat això, la cinta no deixa de posar sobre la taula la precària situació dels refugiats i la indiferència de gran part de la societat (i dels governs).

- Advertisement -

El 20 de juny se celebra el Dia del Refugiat. Coincidint amb aquesta fita Càritas ha organitzat el proper 11 de juny a les 18.30h al CCCB (c/Montalegre, 5) una projecció especial del film amb una taula rodona posterior que portarà per títol “Fer visible l’invisible” i que comptarà amb la participació de dos testimonis del documental parlant de les seves experiències.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents