Les pel·lícules imperdibles del 2024

- Advertisement -

Les pel·lícules del 2024 truquen ja a la porta. La collita cinematogràfica del proper any es presenta apassionant, amb nombroses propostes nostàlgiques i altres de més originals, per a tota la família i per a un públic més adult, seqüeles i noves entregues d’exitoses franquícies, i també joies que ens deixaran al·lucinats, algunes que ambicionen taquilla i unes altres que busquen un lloc entre les millors pel·lícules de la història del cinema. Fem un viatge al futur pròxim per veure quines pel·lícules dominaran la conversa el 2024. 

The Zone of Interest

The Zone of Interest
The Zone of Interest

- Advertisement -

El comandant d’Auschwitz Rudolf Höss i la seva esposa Hedwig s’esforcen a construir una vida de somni per a la família en una casa amb jardí a prop del camp.

- Advertisement -

Estrena: 19 de gener.

Poor Things

‘Poor Things’, la nova favorita dels Oscars

Bella Baxter és una jove reviscuda pel brillant i poc ortodox científic Dr. Godwin Baxter. Sota la protecció de Baxter, Bella està ansiosa per aprendre. Famolenca de la mundanitat que li falta, Bella s’escapa amb Duncan Wedderburn, un advocat sofisticat i pervers, en una aventura vertiginosa a través dels continents. Lliure dels prejudicis de la seva època, Bella es torna ferma en el propòsit de defensar la igualtat i l’alliberament.

Estrena: 26 de gener.

Argylle

Argylle
Argylle

Un novel·lista amb amnèsia recupera lentament la memòria i recorda que en el passat va ser un espia de classe mundial anomenat Argylle.

Estrena: 2 de febrer.

The Color Purple

The Color Purple

- Advertisement -

Adaptació musical de la novel·la d’Alice Walker, sobre les lluites de tota la vida d’una dona afroamericana que viu al sud a principis del segle XX.

Estrena: 9 de febrer.

Ferrari

Adam Driver protagonitza el biopic de Ferrari

Estiu del 1957. L’expilot de carreres Enzo Ferrari està en crisi. La fallida aguaita a l’empresa que ell i la seva dona, Laura, van construir del no res deu anys enrere. El seu tempestuós matrimoni es troba enmig d’una gran crisi, mentre lidien amb la mort del seu fill. En aquesta crucial etapa, Ferrari prendrà decisions arriscades, apostant-ho tot en una única carrera que travessa 1.000 milles al llarg de tot Itàlia: la Mille Miglia.

Estrena: 9 de febrer.

Dune: Part Two

‘Dune 2’: el desenllaç de la guerra santa a Arrakis

Paul Atreides s’uneix a la tribu dels Fremen i comença un viatge espiritual i marcial per convertir-se en messies, mentre intenta evitar l’horrible però inevitable futur que ha presenciat: una Guerra Santa en nom seu, que s’estén per tot l’univers conegut . Continuació directa de la pel·lícula estrenada el 2021.

Estrena: 1 de març.

Ghostbusters: Frozen Empire

‘Ghostbusters: Frozen Empire’: tornen els caçafantasmes adolescents

Després dels esdeveniments d’Oklahoma, l’equip de Cazafantasmas torna on va començar tot: Nova York! La història de la família Spengler continua amb un nou grup de Cazafantasmas.

Estrena: 27 de març.

Godzilla x Kong: The New Empire

Godzilla x Kong- The New Empire
Godzilla x Kong- The New Empire

Una aventura cinematogràfica completament nova, que enfrontarà el totpoderós Kong i el temible Godzilla contra una colossal amenaça desconeguda amagada dins el nostre món. La nova i èpica pel·lícula aprofundirà les històries d’aquests titans, els seus orígens i els misteris d’Illa Calavera i més enllà, mentre descobreix la batalla mítica que va ajudar a forjar aquests éssers extraordinaris i els va unir a la humanitat per sempre.

Estrena: 12 d’abril.

Challengers

Challengers
Challengers

Ambientada al competitiu món del tennis professional, en què la jugadora convertida en entrenadora Tashi (Zendaia) ha transformat el seu marit Art (Faist) en un campió de Grand Slam. Després d’una ratxa de derrotes, Tashi l’inscriu en un esdeveniment Challenger -el nivell més baix dels tornejos professionals- on ha d’enfrontar-se a Patrick (O’Connor), l’antic nuvi de Tashi i el seu antic millor amic.

Estrena: 26 d’abril.

Furiosa

Anya Taylor-Joy serà ‘Furiosa’ a la preqüela de ‘Mad Max’

En caure el món, la jove Furiosa (Anya Taylor-Joy) és arrabassada del Lloc Verd de Moltes Mares i cau en mans d’una gran Horda de Motoristes liderada pel Senyor de la Guerra Dementus. Arrasant el Páramo, topen amb la Ciutadella presidida per L’Immortan Joe. Mentre els dos Tirans lluiten pel domini, Furiosa ha de sobreviure a moltes proves mentre reuneix els mitjans per trobar el camí de tornada a casa. Preqüela de “Mad Max: Fúria a la carretera” (2015)

Estrena: 24 de maig.

Kingdom of the Planet of the Apes

Els micos ja ens governen al nou film d”El planeta dels simis’

Ambientada diverses generacions en el futur després del regnat de Cèsar, en què els simis són l’espècie dominant que viu en harmonia i els humans s’han vist reduïts a viure a l’ombra. Mentre un nou i tirànic líder simi construeix el seu imperi, un jove simi emprèn un viatge angoixant que el portarà a qüestionar-se tot el que sap sobre el passat ia prendre decisions que definiran el futur de simis i humans per igual.

Estrena: 24 de maig.

Ballerina

Ballerina
Ballerina

Acció En aquest spin-off de John Wick, una jove assassina busca venjança contra tots aquells que van assassinar la seva família.

Estrena: 7 de juny.

Inside Out 2

‘Inside out 2’: còctel explosiu de noves emocions

Seqüela de Inside Out (2015), presentarà noves emocions i seguirà Riley sent ja una adolescent.

Estrena: 14 de juny

Deadpool 3

‘Deadpool 3’: el retorn de l’antiheroi de Ryan Reynolds

Tercer lliurament de la saga Deadpool, ara integrada a l’Univers Cinematogràfic de Marvel (MCU) però mantenint el seu enfocament per a adults, qualificada R. Al setembre de 2022 es va confirmar l’aparició de Hugh Jackman com Wolverine, per primera vegada des de Logan.

Estrena: 26 de juliol.

Alien: Romulus

‘Alien Romulus’: torna el terror de l’espai

Nova pel·lícula de la saga Alien.

Estrena: 16 d’agost.

Kraven the Hunter

Kraven the Hunter
Kraven the Hunter

L’immigrant rus Sergei Kravinoff està en una missió per demostrar que és el millor caçador del món.

Estrena: 30 d’agost.

Beetlejuice 2

Beetlejuice 2
Beetlejuice 2

Seqüela de Beetlejuice (1988).

Estrena: 6 de setembre.

Joker: Folie a Deux

‘Joker 2’, el mal comença a preparar-se

Seqüela de Joker (2019), de nou amb Joaquin Phoenix com a Arthur Fleck.

Estrena: 4 d’octubre.

Gladiator 2

‘Gladiator 2’, cada cop més a prop

 

Ambientada 25 anys després de Gladiator (2000), segueix els passos de Lucius, el fill de Lucilla (interpretada a l’original per Connie Nielsen). Paul Mescal serà el principal protagonista.

Estrena: 22 de novembre.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

‘The War of the Rohirrim’: preqüela animada d’El senyor dels anells’

Explora la “història no explicada” de l’Abisme de Helm, centenars d’anys abans de la mítica batalla, i del seu fundador, Helm Hammerhand, Rei de Rohan.

Estrena: 13 de desembre.

Mufasa: The Lion King

Mufasa: The Lion King
Mufasa: The Lion King

Preqüela del live-action The Lion King (2019). Conta la història d’origen del pare de Simba, Mufasa, explorant la seva infància en créixer amb el seu germà Scar.

Estrena: 20 de desembre.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents