Les pel·lícules d’animació més taquilleres de la història

- Advertisement -

Ara que ve l’estiu és un bon moment per fer un repàs als èxits més sonats del cinema d’animació. Aquest no és un estudi basat en la qualitat sinó estrictament en la popularitat mesurada per un indicador tan infal·lible com és la taquilla. I mirant els números el primer que descobrim és que l’animació no només està de moda… És un molt bon negoci (si ve dels Estats Units).

De les 10 pel·lícules animades més taquilleres no només no n’hi ha cap que no vingui de Hollywood sinó que nou d’aquestes deu s’ha estrenat durant els últims 10 anys. El rànquing l’encapçalen les princeses del gel. Frozen II i Frozen van recaptar respectivament 1.450 i 1,290 milions de dòlars cadascuna. Aquesta morterada de milions les converteixen en la 10a i la 15a pel·lícula més taquillera de la història de cine. Cal dir que no contem la nova versió de El rei lleó com a film d’animació, ja que si ho féssim seria la número 1 amb 1.650 milions de dòlars.

- Advertisement -

- Advertisement -

En 3r lloc hi ha també una seqüela: The Incredibles 2 que porta acumulats uns molt respectables 1.242 milions de dòlars! A la 4a posició hi trobem l’únic producte/saga que no ve de Can Disney. Ens referim a aquells entranyables éssers grocs que ja formen part de la cultura popular del segle XXI: els Minions. Són tot un fenomen. Des que van aparèixer per primer cop a Despicable Me l’any 2010 la seva popularitat no ha parat de créixer superant al seu amo Gru i la seva família. L’estiu del 2015 la seva pel·lícula en solitari va arrasar recaptant 1.167 milions de dòlars a tot el món! És el 23è llargmetratge més taquiller de la història. 

La màgia de Disney

Tant al segle XX com al XXI Disney (i actualment la seva filial Pixar) han dominat el panorama animat. Així doncs, la 5a plaça i la 6a se l’enduen les joguines. Toy Story 4 i Toy Story 3, amb 1.072 i 1.066 milions de dòlars respectivament són els film de Pixar que millor han funcionat als cinemes.

Completa el Top 7 un altre producte no Disney: Despicable me 3 (també amb molts Minions) i a molt poca distància segueix un producte Pixar: Buscant la Dory. La segona part de les aventures aquàtiques d’en Nemo ha aconseguit sumar 1.022 milions de dòlars arreu del món. És a dir, ha superat la seva predecessora que l’any 2003 es va quedar amb 930 milions de recaptació i ocupa el número 8 en aquesta llista.

La següent i ja en 9a posició és Zootopia. Aquesta va ser la sorpresa de l’any 2017, ja que ningú s’esperava un èxit tan rotund per un film com aquest. La història de la conilleta que vol ser una policia exemplar ha venut un total de 1.020 milions de dòlars en entrades arreu del món i s’ha colat a dalt de tot d’aquesta cobejada llista.

- Advertisement -

A la 10a posició tornem a trobar Despicable me (la 2a entrega) i no podem acabar l’article sense mencionar l’únic film dels 90 que segueix estant entre els més taquillers tot i que ja fora del Top 10. Parlem d’El rei lleó que actualment està en 11a posició i des de l’any 1994 no s’ha mogut dels llocs d’honor de la llista. Amb 987 milions de dòlars encapçala els les pel·lícules que s’han quedat a les portes dels 1.000 milions. Com si això fos poc… Si mirem el lloc 12 hi trobem Finding Nemo que des del 2003 s’ha colat als llocs d’honor del cinema d’animació. I per acabar la llista, Shrek és l’únic film de Dreamworks que ocupa els llocs d’honor (el 13è).

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents