‘Les bruixes’ de Roald Dhal tornen al cine

- Advertisement -

La literatura infantil i juvenil és un dels gèneres que més ha menystingut la història. De fet, com a tal, només va començar a existir gràcies a les adaptacions dels germans Grimm i autors reconeguts com Hans Christian Andersen o Charles Perrault. No obstant això, aquests autors treballaven sempre amb la moral i els valors com a objectiu principal de les seves històries.

Després de la Segona Guerra Mundial la literatura infantil i juvenil es va convertir en mer entreteniment, ja no havia d’incloure valors per poder gaudir d’aquesta etiqueta i el món de la fantasia es va desbordar. Els personatges i ambients arquetipats es van començar a desmuntar i ja no s’havia de seguir uns cànons; havia arribat la llibertat d’idees. En aquest context hi trobem Roald Dhal.

- Advertisement -

- Advertisement -

L’escriptor gal·lès va conrear molts gèneres diferents, però és especialment conegut per la seva literatura infantil i juvenil en forma de novel·les i contes. Charlie i la fàbrica de xocolata, James i el préssec gegant, Matilda o Les bruixes són les seves històries més importants. I, de fet, aquesta última serà la nova adaptació de l’autor al cinema. Amb algunes variacions respecte de la història original de l’autor, el film narra la història d’un nen orfe que haurà d’anar a viure amb la seva iaia a Demopolis, un petit poble d’Alabama. El nen i la seva iaia tenen uns estranys encontres amb unes bruixes aparentment glamuroses però molt diabòliques així que l’àvia Spencer decideix emportar-se el nen a un hotel de luxe a la costa lluny de les bruixes. Per desgràcia, en aquell mateix instant hi arriba la Gran Bruixa qui ha reunit totes les seves companyes en aquell indret per dur a terme els seus plans.

Robert Zemeckis dirigeix aquesta nova adaptació del clàssic de Roald Dhal i Anne Hathaway, Jahzir Kadeem Bruno, Octavia Spencer, Stanley Tucci i Chris Rock. A més, el film compte també amb la col·laboració de Guillermo del Toro i Alfonso Cuarón com a productors. I si tot això ja us ha despertat la curiositat, no patiu que no haureu pas d’esperar gaire per gaudir d’aquesta pel·lícula, ja que arriba just a temps per la Castanyada o Halloween. L’estrena al nostre país serà el pròxim 30 d’octubre.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents