Les 10 millors sèries del 2021 (o no)

- Advertisement -
- Advertisement -

De tots és ben coneguda la llei de l’oferta i la demanda, i el mercat de la lliure competència. Fa dècades que la societat de consum occidental es regeix per aquests principis, però, darrerament, i en el sector audiovisual especialment, s’ha viscut una gran eclosió. L’últim any, a causa de la pandèmia de la Covid-19, hem vist com les plataformes d’streaming estan vivint una edat daurada. Això es tradueix en un augment exponencial de les produccions, amb més qualitat tècnica i artística, i amb pressupostos més grans, per atraure més subscriptors dia rere dia. 

A El Cinèfil, com a consumidors àvids de continguts en línia, cada cop se’ns fa més difícil seleccionar les millors sèries i pel·lícules que omplen les plataformes, ja que cada vegada la competència és més ferotge. Sigui com sigui, hem volgut fer un recull de les que, des de la nostra humil opinió, són les deu millors sèries del que portem d’any, valorades pels nostres estimats col·laboradors. Avisem amb antelació que no són totes les que podríem haver dit ni totes les que són.

Crims 

El gran èxit de Carles Porta per a TV3 amb una mitjana de més de 480.000 espectadors, dada que representa gairebé un 19% de quota de pantalla. La sèrie true crime serveix morbo Km 0 i ha atret més els catalans que la realitat-ficció nord-americana. Un programa que respira bon gust i respecte, tant cap a les víctimes com als delinqüents.
Plataforma: TV3 (A la Carta)
Episodis: 21 (2 Temporades)
Nota: 9

‘Crims’: enganxats al nostre costat fosc

 

It’s a sin 

La història d’una colla de joves londinencs en un arc temporal de 10 anys que comença el 1981, any en què apareixen els primers casos de sida a tot el planeta. Una sèrie que posa rostres a la malaltia i retorna a la humanitat moltes d’aquelles víctimes anònimes que van morir per la desídia i l’homofòbia.
Plataforma: HBO
Episodis: 5 (1 Temporada)
Nota: 9

‘It’s a sin’: la pandèmia del pecat

Manhunt

Retrat i anàlisi de la investigació que es va dur a terme per resoldre l’assassinat de l’estudiant francesa Amélie Delagrange l’any 2004 i la posterior persecució de l’assassí. La sèrie segueix les petjades que ja han anat marcant altres obres britàniques: colors foscos, textures fredes i humides, personatges distants, però bolcats en allò que fan.
Plataforma: Filmin
Episodis: 3 (1 Temporada)
Nota: 9

‘Manhunt’: una gran sèrie britànica de ‘true crime’

 

Invincible

Estilitzada i hipercolorista versió animada del còmic del mateix nom escrit per Robert Kirkman (The Walking Dead), que posa cap per avall el gènere de superherois amb una proposta radical i transgressora, que qüestiona la responsabilitat i moralitat dels homes i dones amb superpoders amb la resta de mortals.
Plataforma: Amazon Prime
Episodis: 8 (1 Temporada)
Nota: 9

‘Invincible’: sang, suor i llàgrimes 

 

Cobra Kai 

Carta d’amor a la ja clàssica trilogia Karate Kid, on la nostàlgia hi és present en tot moment, tant en la presentació dels escenaris com dels personatges clàssics (i nous), sent fidel i referencial de la cultura popular dels anys 80. La sèrie, sense deixar enrere la seva essència, sap aportar frescor i reinventar-se en els temps actuals.
Plataforma: Netflix
Episodis: 30 (3 Temporades)
Nota: 8

Commovedor, enèrgic i nostàlgic retorn a ‘Cobra Kai’

 

Wandavision

Sèrie camaleònica i suggeridora, ambientada després de la pel·lícula de Marvel, Avengers: Endgame, i protagonitzada per la parella formada per Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), més coneguda com a Scarlett Witch i Vision (Paul Bettany). Descol·loca la lògica i el formalisme marvelià, fet que la fa del tot estimulant i trencadora.
Plataforma: Disney +
Episodis: 9 (1 Temporada)
Nota: 7,5

‘WandaVision’: un simulacre

 

The Undoing

Producció d’intriga i suspens, protagonitzada per Nicole Kidman i Hugh Grant, amb girs argumentals força clàssics del gènere i, sense ser trencadors o atrevits, l’espectador es veu abocat a (re)plantejar-se la seva investigació entorn de l’assassinat per arribar a dilucidar el sentit del crim sobre el qual gira la trama de la sèrie.
Plataforma: HBO
Episodis: 6 (1 Temporada)
Nota: 7,5

‘The Undoing’: un whodunnit convencional

 

Small Axe

Cinc històries independents que aborden la problemàtica de la discriminació i la injustícia que patien les comunitats afrocaribenyes al Londres dels 60 fins als 80. La sèrie antològica no es limita només a denunciar, sinó a oferir també un descobriment cultural d’una població sense la qual no s’entendria la societat londinenca actual.
Plataforma: Movistar+
Episodis: 5 (1 Temporada)
Nota: 7,5

‘Small Axe’: sobreviure a Londres

 

Vitals

Docusèrie catalana dividida en tres episodis d’una hora cada un, en què el director Fèlix Colomer ens fa ser testimonis de la lluita hospitalària durant la primera onada de la Covid. La producció mai busca la fredor de les xifres ni la crònica dels fets, sinó que penetra en l’aspecte més humà de tot el que s’ha viscut a la pandèmia.
Plataforma: HBO
Episodis: 3 (1 Temporada)
Nota: 7

‘Vitals’: la imatge més humana de la pandèmia

30 Monedas

El director espanyol Álex de la Iglesia fa un retrat molt precís sobre les províncies rurals, a partir d’un entramat teològic i demoníac. Ficció ambientada en l’actualitat, però amb elements tradicionals i seculars, i amb tot el que comporta la contemporaneïtat, perfectament cosida. Una oda a la bruixeria, als outsiders, als freaks, i a la crítica sociopolítica i institucional.
Plataforma: HBO
Episodis: 8 (1 Temporada)
Nota: 7

’30 monedas’ i les dimensions femenines

 

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, a part dels blocs 'propassionals' que ha creat (el darrer, coachingcinema.wordpress.com), ja que s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que he après i segueix aprenent veient cinema (o sèries). Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents