Les 10 millors pel·lícules originals d’Amazon Prime

- Advertisement -

Us heu preguntat mai quines són les millors pel·lícules que ha produït Amazon Prime? Nosaltres sí! Fa anys que Amazon Prime ens presenta material de qualitat on invertir moltes hores. Amb grans serials com The Boys, Fleabag o Goliath, entre d’altres, Amazon ens ha demostrat que la seva plataforma no passa desapercebuda. Al contrari, dona guerra al podi, al costat de les seves altres enemigues titàniques com són HBO i Netflix. On tampoc no es queda curta és en el catàleg de pel·lícules, que en aquest cas ofereix films de gran qualitat dels que no hem sentit a parlar i tenim fàcil accés des de la plataforma. En aquest article, fem un repàs de les que ens semblen, les 10 millors pel·lícules originals d’Amazon, disponibles al nostre territori.

I care a lot  (J. Blakeson, 2020)

I care a lot, tracta la història de Marla Grayson (Rosamund Pyke, la despietada dona de Gone Girl). La protagonista és una malvada en tota regla, que es beneficia d’aprofitar-se de dotzenes de jubilats, tancant-los en una residència i robant-los els diners de tota la seva vida. El seu negoci va genial fins que enganya la senyora equivocada, cridant l’atenció d’un despietat mafiós rus interpretat per Peter Dinklage, el mateix Tyrion Lannister.

- Advertisement -

- Advertisement -

Una pel·lícula centrada en la figura de l’antiheroi en forma de comèdia negra, que, tot i anar desgastant-se cap al final, és un film divertit que torna a ensenyar-nos tots els aspectes malvats que brillantment pot demostrar Rosamund Pyke, encara que no hi hagi un David Fincher darrere.

The map of the perfect tiny things (Ian Samuels, 2021)

Es tracta d’un altre film que imita la fórmula de la ja clàssica Groundhog Day. Això sí no es tracta d’un bucle temporal en un context “bèl·lic-extraterrestre” com a Edge of Tomorrow. Ni un bucle de mort universitari oblidable sense gràcia ni por que ens oferia Happy death day. En aquest cas tracta la història de Mark (Kyle Allen) i Margaret ( Kathryn Newton), dos adolescents que es queden atrapats en un bucle temporal, en què es proposen trobar totes aquelles “petites perfectes coses” que sense adonar-te passen al teu voltant.

Saltant-se totes les avorrides escenes en què el protagonista s’adona que es troba en un bucle temporal, la pel·lícula comença directament en un dia normal dins la vida d’un jove que vol viure el moment “atemporal”. El film tracta temes com el dol, la mort. I també el fet de gaudir de les petites coses, la innocència de la joventut, amb aquest toc “fantàstic” que només ens poden donar les pel·lícules influenciades pel fenomen de Bill Murray. Un film del tot recomanable, per a totes les edats, i amb què passar una bona estona.

The aeronauts (Tom Harper, 2019)

Seguim amb una classe d’història d’un succés que si no hagués passat no hauríem tingut el gran Tomàs Molina a TV3. Es tracta de The aeronauts, la història de la pilot de globus arerostàtics Amelia Wren (Felicity Jones) i el primer meteoròleg James Glaisher (Eddie Redmayne, que també va interpretar a  Stephen Hawking) en el seu viatge al temerari i desconegut cel del 1892.

Vertiginós i claustrofòbic per a alguns. Majestuós i bell per a altres. En tots dos casos una situació poques vegades vistes abans al cinema, que ens mostra les dificultats que suposava realitzar avenços científics en aquella època, ensenyant-nos que el que és nou no sempre ha de ser dolent, i donant a conèixer dos casos d’aventurers històrics dels quals no es parlen a classe d’història contemporània.

The report (Scott Z. Burns, 2019)

Al pur estil Spotlight o The post, pel·lícules d’oficina i despatxos, The report ens mostra la història en fets reals, de la investigació sobre el programa de Detenció i Interrogació de la CIA després de l’11 de setembre, tot allò que l’agència va fer per mantenir els seus grans i crus secrets.

- Advertisement -

Amb una gran interpretació d’Adam Driver, el film ens ensenya la cruesa dels secrets dels Estats Units després de l’atemptat de l’11-S. Un thriller del tot recomanable per a aquells que els agradi aquest tipus de pel·lícules on, a mesura que va avançant la trama, el misteri de què va passar va sortint a la llum.

The Green Knight (David Lowery, 2021)

La pel·lícula que es va projectar com a clausura al festival de Sitges 2021. L’argument gira al voltant  de la novel·la de cavalleria del tossut i temerari nebot del rei Artur, Sir Gawain (Dev Patel). Aquest accepta el repte d’enfrontar-se a un sobrenatural cavaller verd que apareix un dia a Camelot. Sir Gawain s’embarca en una èpica aventura plena d’enemics,  paisatges i actes sobrenaturals. Tot plegat per demostrar la seva vàlua davant la seva família i el regne.

A24 ens proposa aquest captivador film, en què ens presenta un projecte visual superambiciós, dels quals molts crítics ja l’han catalogat com a obra mestra. Amb una banda sonora excepcional de Daniel Hurt, juntament amb una magnífica fotografia d’Andrew Droz Palermo, el director David Lowery ens transporta a l’extens i detallat fantàstic món de Camelot. Un must del gènere cavalleresc.

Being the Ricardos (Aaron Sorkin, 2021)

La raó per la qual vam poder veure Javier Bardem nominat a l’Oscar com a millor actor en un paper protagonista. Being the Ricardos explica la història d’una setmana de producció de I Love Lucy, una sèrie americana dels anys 50 on treballaven l’aclamada Lucille Ball (Nicole Kidman) i el seu marit Desi Arnaz (Javier Bardem). Durant aquesta setmana, un conjunt de crisis personals i professionals faran tremolar el pilar del qual se subjectaven aquests dos actors.

Un film que ens ensenya els secrets de creació de guions, assaigs i producció en un Hollywood inundat per la premsa rosa… I per les sospites… I les acusacions comunistes cap a un gran nombre d’actors i directors. Una pel·lícula que dona un punt de vista molt interessant i que recorre aquest espai malenconiós del cinema i la televisió. I tot plegat amb un repartiment excepcional.

Blow the man Down (Bridget Savage Cole, Danielle Krudy, 2019)

Blow the man Down tracta la història de Mary Beth (Morgan Saylor) i Priscilla (Sophie Lowe) Connolly, dues germanes que viuen a Easter Cove, un poble pesquer a Maine. Després de plorar la pèrdua de la mare, encobriran un delicte greu relacionat amb un home perillós del poble. Mentre intenten amagar el delicte, les germanes descobriran tots els draps bruts que s’amaguen al seu calmat poblet de costa.

Amb una gran influència dels Germans Coen, aquesta carismàtica pel·lícula d’Amazon que ha passat totalment desapercebuda, s’ha guanyat un lloc al meu cor cinèfil. Un film de comèdia negra de gom a gom que et farà passar una molt bona estona gaudint de l’esbojarrada gent d’Easter Cove. Destacar els pescadors que canten i les tres veïnes. No dic més!

Night in Miami (Regina King, 2021)

Una altra de les grans desapercebudes del passat 2021. Night in Miami tracta una nit on quatre icones de color dels anys 60 es reuneixen en un hotel de Miami. Muhammad Ali (Eli Goree), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.), Jim Brown (Aldis Hodge) i Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), crearen un debat moral sobre el seu paper en el moviment dels drets civils.

Una classe d’història que tot i ser ficció, ens explica el paper de cadascuna de les icones lluitadores pels drets civils dels anys 60. Un film dedicat completament a un bon guió que et manté enganxat a la pantalla i a la interpretació de quatre actors dirigits per la gran Regina King. Una pel·lícula que tothom hauria de mirar. També els petits de casa.

Uncle Frank (Alan Ball, 2020)

Arribant a la penúltima posició de la llista trobem Uncle Frank, la història situada el 1973 de Frank Bledsoe (Paul Bettany) i la seva jove neboda Beth (Sophia Lillis) que inicien un viatge per carretera per assistir al funeral del pare i avi dels protagonistes, tot al costat de Walid (Peter Macdissi), l’inesperat nuvi de Frank.

Tractant-se per mi, la sorpresa més gran de la llista, Uncle Frank resulta ser, un film que emocionalment i visualment t’entra pels ulls. Una pel·lícula emotiva que s’endinsa a les facetes actorals d’un Paul Bettanny brillant que t’impressiona, del primer fins a l’últim minut, aprofundint en un tema social com l’homosexualitat a l’àmbit familiar als anys 70. Destacar també el paper de Walid durant tota la pel·lícula, com el personatge del qual vols saber-ne més i més, fins a acabar construint-te una figura entranyable i forta, víctima d’un context social que encara se segueix vivint.

Sound of Metal (Darius Marder, 2019)

En últim lloc, trobem la gran Sound of Metal. Si us sona el títol és per la rellevància que va tenir a la gala del 2020 dels Oscars, on es va emportar dos premis (Millor So i Edició). I estava nominada a 6 premis entre ells Millor Pel·lícula, Millor Guió Original i Millor Actor. La pel·lícula tracta del bateria de metal Ruben (Riz Ahmed) que comença a perdre l’audició. A causa dels seus mals pronòstics, la seva xicota Lou (Olivia Cooke) el porta a un centre de rehabilitació per a sords. Tot plegat amb l’objectiu d’evitar una recaiguda a causa de ser un ex addicte. Allà, el Ruben començarà un llarg i dur procés d’adaptació.

El film transmet a la perfecció l’angoixa que sent el protagonista en quedar-se sord, treballant de manera excepcional el so. Amb una interpretació bestial de Riz Ahmed, la pel·lícula ens transportarà a la seva pell, i ens mostrarà un punt de vista mai abans sentit. Intensa, emotiva, i brillant. Ja trigueu a veure-la.

- Advertisement -
Ricard Casanovas
Nascut l’any 2000, Ricard Casanovas és un apassionat pel setè art que va acabar els estudis a l'ESCAC, especialitzat en Estudis Fílmics i Guió. Com a redactor i articulista ha cobert el Festival de Sitges i normalment te’l pots trobar murmurant a la foscor de la sala del cinema, amagat per les últimes files. Advertència, mai li vulguis vendre un remake , ni li diguis que 'Shrek 1' no és la millor de la saga. Al seu bloc “No som uns p*** ignorants” desenvolupa un crit generacional a tots aquells i aquelles joves que no veuen bon cinema. Amb ganes de veure i escriure, el proclamat Vito, no pararà fins a trobar la seva arca de l'aliança, el seu cofre de l'home mort, el Rosebud… la pel·lícula perfecta

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents