L’Asian Film Festival torna en format híbrid

- Advertisement -

Coincidint amb la celebració del 20è aniversari de Casa Àsia, el festival de cinema asiàtic d’autor, Asian Film Festival Barcelona (AFFBCN), torna a la ciutat. La novena edició del certamen se celebrarà del 27 d’octubre al 7 de novembre amb una programació que aquest any es projectarà presencialment, en la seva major part, i la resta en línia.

Hand Rolled Cigarette (Hong Kong)
Hand Rolled Cigarette (Hong Kong)

- Advertisement -

En total, l’AFFBCN 2021 projectarà un total de 138 pel·lícules de cinema inclusiu, que parteix de la diversitat i la multiculturalitat i incideix en els canvis socials, identitaris i polítics més recents de l’extens mapa asiàtic. De la programació d’aquesta edició, en destaquen les 14 pel·lícules iranianes produïdes en 2020 i 2021; els 15 títols procedents de l’Índia de 2020 i 2021, amb una sola excepció de 2019; també cal esmentar la participació de països com el Japó amb deu títols, la Xina i Austràlia, amb set títols i Corea i Filipines amb sis. Entre els destacats d’aquest any, cal esmentar la pel·lícula inaugural, Wheel of Fortune and Fantasy (2021) de Ryusuke Hamaguchi, del qual també es projectarà Drive my Car (2021), premi al Millor Guió en el passat Festival de Cinema de Cannes.

- Advertisement -

Bipolar (Xina)
Bipolar (Xina)

La programació de l’AFFBCN 2021 se seguirà distribuint entre les següents seccions: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial, totes a competició. A més a més, una de les novetats d’aquest any són els 10 títols a competició, incorporats al programa Hong Kong New Talents, que ha estat possible gràcies al Hong Kong International Film Festival i al Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les. D’altra banda, la programació s’amplia amb l’OFF-Festival, que es planteja com una introducció i una extensió de l’AFFBCN. Aquesta ampliació consta de tres cicles: Cinema d’Àsia fora de Barcelona, ​​Cinema d’Àsia als Cinemes Girona (Retrospectives i Monogràfics i programació escolar) i el cicle Orient Express a BETEVÉ, que s’iniciarà el divendres 22 d’octubre.

El festival també integrarà en la seva programació la Retrospectiva dedicada, en aquesta edició, a Satyajit Ray (Calcuta, Índia, 1921), que es realitzarà com cada any en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya. Comptarà amb 16 títols i serà una de les majors monografies sobre aquest director que s’han projectat mai a Espanya.

Les seus d’aquesta edició de Festival són CaixaForum, Cinemes Girona, Institut Francès i Filmoteca de Catalunya, mentre que la plataforma de cinema Filmin acollirà la programació en línia. Consulteu tota la programació al web del festival.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents