‘La zona’, el nou thriller policíac de Movistar+

- Advertisement -

Un accident nuclear, un sanguinolent assassinat, una investigació policial i molts misteris per resoldre. Aquests són els ingredients de la nova ficció que estrenarà Movistar+ el pròxim dia 27, La zona. La sèrie és una creació dels germans Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo i gira al voltant d’una catàstrofe nuclear que va devastar una regió del nord d’Espanya. Segons ells es tracta d’un projecte que pretén ser una metàfora de la crisi actual.

La ficció es va presentar al Festival de Sitges, dins la secció Serial Sitges, que des de fa quatre anys és una finestra per mostrar al públic les noves ficcions televisives de gènere. La sèrie es va poder veure a l’Auditori del Sitges Melià i a l’acte hi van assistir els seus creadors i part del repartiment, com Eduard Fernández, Alexandra Jiménez o Emma Suárez.

- Advertisement -

la zona

No investigar

- Advertisement -

La sèrie es podrà veure els dijous a partir de les dotze de la nit i tindrà una durada de 8 capítols de cinquanta minuts cadascun. L’inici partirà tres anys després de l’accident quan troben un home brutalment assassinat a la zona d’Exclusió. L’inspector Héctor Uría, interpretat per Eduard Fernández, serà l’encarregat de portar la investigació policial, un cop recuperat després d’haver estat l’únic supervivent del primer grup de rescat que va acudir a la central. A partir d’aquest moment, l’ordre establert des d’aleshores es veurà qüestionat.

Segons expliquen els seus creadors la seva intenció no era fer un treball post apocalíptic sinó que fos el més real possible. “Ens vam plantejar portar el món de Txernòbil o Fukushima a un escenari local. Un entorn quotidià en el qual, després d’un accident, les regles i els rols socials donen la volta”, explica Jorge. Per tal de dur a terme el projecte es van inventar una central nuclear situada al nord d’Espanya (Central Nuclear de Nogales) i, a partir d’aquí, una zona d’exclusió, el trasllat dels reallotjats a una ciutat propera i una societat que es reorganitza després d’una situació com aquesta.

la zona

No conèixer

El repartiment de la sèrie compta amb el bo i millor del cinema espanyol i català amb noms com el mateix Eduard Fernández, Álvaro Cervantes, Alba Galocha, Alexandra Jiménez, Manolo Solo, Emma Suárez, Juan Echanove, Sergio Peris- Mencheta o Carlos Bardem, entre altres. La qualitat del guió va ser el que els va convèncer a tots per unir-se a La zona. “El que em va atraure de la sèrie és que està plena d’humanitat, la trama mai passa per sobre dels personatges”, comenta Fernández.

Dins la ficció tots ells tenen un motiu per fer el que fan, per conèixer-los una mica més hi aprofundirem una mica.

Héctor (Eduard Fernández)

És un inspector de policia de 55 anys. Va ser l’únic supervivent dels 50 primers homes que van acudir al rescat dels treballadors de la central quan va explotar el reactor. Realment va entrar per buscar el seu fill Fede qui participava en una manifestació però va sortir-ne sense. Li ha costat tres anys recuperar-se de l’accident i, tot i la sorprenent recuperació física, ningú és conscient que part d’ell va quedar sepultat sota les runes aquell dia.

Zoe (Alba Galocha)

- Advertisement -

Reubicada en el barri de San Adriano, viu amb el seu tiet Esteban, amb qui treballa en diferents negocis il·legals, passant mercaderia de contraban de les cases abandonades. Forta, lluitadora i molt valenta, la Zoe és una veritable supervivent que acabarà convertint-se en una peça clau per a la investigació policial.

Martín (Álvaro Cervantes)

És subinspector de la Policia Nacional, camí de convertir-se en el nou inspector. Ha acceptat les coses tal com són i intenta ser el més pràctic i resolutiu possible. Això ha fet que sigui un membre indispensable a la comissaria però la seva situació personal, la seva dona pateix càncer segurament a causa de l’accident, el porta a acceptar suborns de petits grups de contrabandistes per fer els ulls grossos. Per ell, l’Héctor ha estat com un pare, tant dins com fora de la comissaria i, el seu retorn farà que es plantegi les seves fronteres morals.

Julia (Alexandra Jiménez)

És una dona persistent que se sosté en la seva gran capacitat professional i aparent seguretat per controlar el seu caràcter més sensible. Com a metge militar i membre del grup d’especialistes del centre de seguretat nuclear, la seva feina és el mesurament i control de la radiació, així com la d’administrar la medicació als habitants de la zona i també el control de la salut dels treballadors de la central. Ella es va encarregar de tractar l’Héctor després de l’accident i amb el temps entre ells va néixer una complicitat que els va portar a iniciar una relació sentimental.

la zona

Marta (Emma Suárez)

L’accident i la mort del seu fill, fan que es distanciï del seu marit Héctor i de l’Esther, la filla de tots dos, fins al punt d’abandonar la zona per traslladar-se a una altra ciutat. Es manté al marge dels actes commemoratius, així com de l’Associació de Víctimes i de les seves accions legals. Uns errors en les autòpsies la faran tornar per poder enterrar al seu fill en condicions i suposarà per ella l’oportunitat de tancar velles ferides.

Barrero (Sergio Peris-Mencheta)

Aurelio Barrero és famós a la comarca a causa dels seus negocis il·legals. Abans de l’accident estava vinculat al contraban de tabac i, la nova situació li dona una oportunitat d’ampliar les seves perspectives de negoci. La seva determinació el porta ràpidament a apropar-se a persones de major influència amb forts interessos en la zona d’exclusió. Intel·ligent i amb una gran capacitat de lideratge, sap molt bé com moure’s dins la zona prohibida per treure’n el màxim benefici.

Krusty (Carlos Bardem)

Com a membre del batalló de xoc de San Adriano, Krusty s’encarrega de les obres de desmantellament i contenció de la Central Nuclear de Nogales. Com que a Espanya no existeix l’exèrcit vermell com a Txernòbil, només ells accepten fer aquest tipus de feina. Amb un esperit anarquista i amb algun problema amb l’autoritat, la vida l’ha col·locat a pocs metres de la central, símbol que representa tot el que odia d’aquesta societat. No obstant això, amb antecedents per diversos incidents violents treballa dia a dia per mantenir-la segura.

Alfredo (Manolo Solo)

Com a inspector d’homicidis és enviat per la central de Madrid per incorporar-se a l’equip d’investigació. Aquest cas suposa el seu primer contacte amb els protocols d’actuació davant perill de contaminació radioactiva, fet que el fa sentir força incòmode a causa de la seva gran aprensió. Disciplinat, ordenat i molt professional, els seus mètodes no trigaran a xocar amb els utilitzats fins al moment a la comissaria.

Fausto (Juan Echone)

És un dels propietaris del consorci de neteja. La seva empresa desenvolupa les tasques de descontaminació i de reconstrucció de la fossa perimetral del reactor afectat de la central nuclear. Les seves activitats filantròpiques a favor de les víctimes de la tragèdia i el seu compromís amb el treball de la zona, fan que es guanyi el favor social i polític de la zona. Tot i que la seva tasca no sempre pot fer-se de manera neta.

No mirar

La sèrie estarà disponible a partir del 27 d’octubre, però pels més curiosos ja hi ha disponibles petits teasers que donen algunes pistes i, un making off amb la presència dels seus creadors, els actors i part de l’equip.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents