La vida de Neus Català, a ‘Un cel de plom’

- Advertisement -

La vida de Neus Català, última supervivent catalana del camp d’extermini de Ravensbrück, arriba a la pantalla gran gràcies a Un cel de plom, adaptació lliure d’una part del llibre escrit per Carme Martí que porta el mateix nom.

Després de passar per Terol, el film es troba en ple rodatge a Catalunya. En concret, a una agrobotiga de Torrebonica (entre Sabadell i Terrassa), que s’ha transformat en l’escenari d’un camp de concentració.

- Advertisement -

Un cel de plom se centra en el moment en què Neus Català torna a casa després de fer treballs forçats en una fàbrica nazi a Txecoslovàquia. El film està dirigit per Miquel Romans, que s’estrena com a director de llargmetratges de ficció amb aquesta coproducció de TV3. 

- Advertisement -

Era el 1945 i, amb l’alliberament dels camps nazis, Neus Català torna a França després d’haver estat presonera de l’exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida de llibertat rememora els fets viscuts un any abans quan, amb un grup de dones, va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia. Un grup de dones que va ser conegut com “El Comando de les Gandules”.

Nausicaa Bonnín (Tres dies amb la família, La llum d’Elna) es posa en la pell de Neus Català, i l’acompanyen altres actrius i actors com Rachel Lascar (A través de mi ventana), Roger Batalla (Com si fos ahir), Iria del Rio (Visitant), Natalia Barrientos (Les de l’hoquei), Paula Vélez (Polseres vermelles) o Laura Conejero (La Riera), entre d’altres.

Un cel de plom és una producció de Principal 2 Films, Comando de Gandulas AIE en coproducció amb TV3 i el suport de l’ICEC.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents