‘La torre de vidre’: ciència ficció a Catalunya Ràdio

- Advertisement -

El dia 27 de setembre Catalunya Ràdio estrenarà la primera sèrie de ficció en so 100% immersiu. I ho fa amb un autor que ja sap que és adaptar les seves històries fora de les pàgines dels llibres. La torre de vidre, una història en podcast creada per Albert Sánchez Piñol es podrà escoltar, per primera vegada, en so binaural en 360 graus. 

- Advertisement -

Aquesta és una producció té un marcat caràcter cinematogràfic i està interpretada per un repartiment d’actors i actrius catalans de primer nivell. Pere Arquillué, Nausicaa Bonnin, Lluís Marco, Pep Antón Muñoz i Artur Busquets. Aquests intèrprets són els encarregats de donar vida als protagonistes d’aquesta inquietant història ubicada en una Barcelona post apocalíptica, farcida de soledat, perills inquietants, amenaçadores criatures i intrigues existencials.

- Advertisement -

Per Albert Sánchez Pinyol, es tracta “d’una sèrie feta sense càmera, per tant, la gent ha de posar les imatges de la seva imaginació, la qual cosa pot ser fins i tot més potent“. Els actors expliquen que ha estat un regal. Segons Lluís Marco, “els primers assajos van ser màgics. Et trobes al mig de l’acció amb un so totalment immersiu i que és un veritable motor per fer volar la imaginació fantàstica”. Pinyol ja va escriure l’any 2012 un guió per a cinema, el de la pel·lícula El bosc d’ÓScar Aibar. Per altra banda l’any 2017 es va adaptar per a cinema la seva obra La pell freda dirigida pel francès Xavier Gens.

L’illa de les infàmies

Santi Faro dirigeix aquesta agosarada proposta que posa al dia el concepte de les històries explicades. La tecnologia binaural digital transporta el relat a una altra dimensió, on l’escolta amb auriculars permet viure una experiència única que traslladarà a l’oient a una altra manera, la més intensa, d’escoltar una història de ficció. Segons explica Faro, renovar un format amb l’impuls innovador del so immersiu era tot un repte. “Per això vam mirar de aconseguir un equip a l’alçada i, a més, calia una bona història. El resultat és extraordinàriament cinematogràfic”.  

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents