‘Inside No. 9’, l’humor negre de culte continua a Filmin

- Advertisement -

Filmin ja té disponibles les sis temporades que ja s’han emès al Regne Unit de la sèrie Inside No. 9, una de les sèries més singulars de l’última dècada de la televisió britànica. Fins i tot ha estat comparada amb Black Mirror. Per entendre’ns, té la mateixa mala llet que Black Mirror però també hi ha un complement com és la component de l’humor i la particularitat que tots els capítols tenen un lloc tancat com a escenari. Aquesta sèrie de la BBC ha estat renovada per a una temporada més (la 6a) i aquest setembre tornem a tenir dosi de tragicomèdia amb els peculiars capítols de 30 minuts sempre dins una casa, habitació o caixa amb el número 9 com a referència. La sèrie està escrita i protagonitzada per Steve Pemberton i Reece Shearsmith i es tracta d’una antologia en la qual cada episodi compta amb nous personatges, nou repartiment i narra un breu relat entre el terror psicològic i l’humor negre. 

“És avorrit ser sempre políticament correcte”

- Advertisement -

Les diferents històries s’ambienten sempre en un espai que s’identifica amb el número 9, ja sigui una casa, una habitació d’hotel o un pis. Els creadors de la sèrie ens amenacen de cara el que ve… “Tornarem a intentar enganyar-vos, i atemorir-vos però no necessàriament tot alhora. Tret que hi hagi un gir final… Que potser finalment ni hi és…”. Tot plegat un misteri que veurem l’any que ve.

- Advertisement -

Els relats destaquen pels girs de guió inesperats, la seva capacitat per passar de la comèdia a la tragèdia i per sorprendre l’espectador. Segons Guillem Morales, director català format a l’ESCAC i que ha dirigit set episodis de la sèrie de la segona i tercera temporada: “Inside No.9 ha fet història a la televisió britànica ja que mai saps què es pot amagar darrere un capítol d’aquesta sèrie”.

Inside No.9 s’ha convertit en un fenomen de culte i hi han treballat coneguts actors i actrius britànics com Gemma Arterton, Oona Chaplin, i Derek Jacobi. Les sis temporades es poden veure doblades i en versió original subtitulada en català (a FilminCAT) i en castellà.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents