A La paradoja de Antares hi descobrim un frenètic dia a la vida de l’Alexandra, una científica de guàrdia d’un radiotelescopi. El seu dia és extraordinari perquè rep un senyal que podria respondre una de les preguntes més transcendentals de la humanitat. Només té un parell d’hores per verificar-la, però un inesperat problema familiar l’obligarà a lliurar una dramàtica lluita interna en una carrera contra rellotge per revelar un dels misteris més grans de l’univers.
En paraules del seu director i guionista, el barceloní Luis Tinoco, La Paradoja de Antares és una aposta per un tipus de cinema independent on preval l’originalitat del guió, la trama i les interpretacions. “El treball minuciós de recerca científica i els assajos amb els actors, que han tingut llibertat per fer seus els diàlegs, han estat claus per donar versemblança i naturalitat a la pel·lícula”.
La paradoja de antares es va estrenar als cinemes el passat juny i aquest setembre ja està disponible a les plataformes Filmin, Amazon Pime i Movistar.
Quan va presentar el seu film al Festival de Sitges, Tinoco va explicar que aquest és un projecte molt artesanal, ja que ell mateix ha fet no només guió i direcció sinó també el muntatge i els efectes visuals. Precisament aquest últim apartat és el terreny on més treballat participant en pel·lícules com Interstellar de Christopher Nolan, guanyadora del Premi Oscar als Millors Efectes Visuals; Hercules: The Thracian Wars de Brett Ratner o Hellboy de Neil Marshall, 2019.
Interiors i espai exterior a ‘La paradoja de Antares’
Aquesta pel·lícula és un projecte de ciència-ficció atípic. El 90% del metratge transcorre en un espai interior tancat (l’observatori) amb una única actriu Andrea Trepat (Mar de Plástico, Gran Hotel, Amar es para siempre). Aquest thriller dramàtic es va rodar durant tres setmanes en una única localització: un set creat a les instal·lacions de la mateixa productora.
El repartiment es completa amb Aleida Torrent, David Ramírez i Jaume de Sans que tenen petits papers per completar la claustrofòbica trama. També hi ha la col·laboració especial del youtuber i divulgador científic José Luis Crespo (Quantum Fracture). El film arriba a les plataformes després de rebre uns quants premis. Al FANT Film Fest (Bilbao) va guanyar el premi a Millor Pel·lícula a la secció Panorama i va ser reconeguda als premis de cinema independent Blogos de Oro amb un guardó al Millor Guió i la Millor Pel·lícula.