La noia de Cheongju

- Advertisement -

És conegut que al cinema coreà hi ha molt talent i s’han descobert grans estrelles aquests últims anys a l’alçada de les superestrelles internacionals. Però sempre hi ha gent que queda a l’ombra i que té igual o més talent i capacitat per fer cinema i per donar lluentor a aquest gran art. Un d’aquest noms és el de Han Hyo-Joo. Una actriu, model i cantant de la modesta regió de Cheongju, que ha donat mostres del seu gran talent i professionalitat de diverses maneres, ja que és membre de dues agències, la BH Entertainment de Corea del Sud i la FLaMme del Japó i dur a terme papers tant a pel·lícules com a sèries.

Aquesta actriu de només 30 anys, especialitzada en teatre per la Universitat de Dongguk (Seül), ja és un dels referents del panorama coreà per molts motius, un dels més significatius, el d’haver participat en dues de les millors pel·lícules romàntiques de la història del cinema coreà: Always i The beauty inside. Descoberta en un concurs de bellesa anomenat Miss Bing-geure al 2003, amb només 16 anys, la seva carrera com a actriu va començar participant en alguns videoclips musicals, i es va donar a conèixer així a poc a poc i aconseguint els seus primers papers a pel·lícules com My Boss, My teacher (2005) o Ad-Lib Night (2006), on va guanyar el premi a Millor Actriu al 26th Korean Movie Critics Organization, tot i que la seva primera aparició va ser a la comèdia Nonstop. Tot i així mai va abandonar el que li va donar la fama i l’oportunitat de ser el que és avui, la música.

- Advertisement -

Non-stop

- Advertisement -

És curiós com un art va poder donar-li pas a un altre i li va donar peu a aconseguir els seus objectius, i és que al país asiàtic això és bastant comú, tant per a cantants com per a actrius, ja que una de les majors indústries del país és la música. Dit això, i amb un començament d’allò més esperançador (ja que les seves dues primeres pel·lícules van rebre bones crítiques), Hyo-Joo va començar a rebre contractes y patrocinis de grans empreses, i es va convertir en una imatge publicitària de moltes marques fet que li va permetre adquirir encara més reconeixement. Molts reconeixen (fins i tot ella mateixa), que el seu caràcter afable i tranquil li ha donat moltes oportunitats durant la seva carrera, ja que la seva personalitat li ha ajudat a aguantar moltes situacions difícils.

Pocs anys després del seu debut, rebria el paper que va ser un abans i un després a la seva carrera, el rol protagonista a Always. Una pel·lícula de gran bellesa i factura que va catapultar-la a l’estrellat, una història sobre una noia cega i un ex-boxejador retirat que un dia coincideixen a la feina de guàrdia nocturn d’ell, trobada de la qual sorgirà l’amor a primera vista i que li farà dedicar-se en cor i ànima a ella, fins a protegir-la i fer que la seva vida sigui molt més senzilla.

Always

Hem de dir que la seva fragilitat i sensibilitat és molt palpable, la seva actuació és excelsa i segurament a més d’un li farà caure més d’una llàgrima, o almenys a mi encara em segueix commovent profundament. Després d’aquest projecte li començarien a ploure les ofertes, i moltes de grans directors i de gran renom, com per exemple la comèdia romàntica Love 911 o el thriller Cold eyes, un dels thrillers més famosos del panorama coreà.

Però el més destacable és el que ha fet aquests últims anys, on ens ha deixat bocabadats per el seu carisma i talent naturals a la romàntica The beauty inside i al drama històric Love, Lies (juntament amb Chun Woo-Hee). Dues pel·lícules top que han de ser vistes per tots aquells que encara no hagin tingut l’oportunitat i que segurament coincidiran amb mi en el moment de dir que són dos grans exemples de pur cinema i un homenatge al bon gust, que molta falta fa en d’altres països com el nostre.

The beauty inside, una de les meves cinc pel·lícules preferides, és allò que tot director somia fer algun dia i que tothom enveja de manera sana. Un treball ferm, segur, amb un segell de qualitat irrevocable i amb una bellesa no només interior, sinó en tots els seus apartats visuals i sentimentals. Un exemple de com explicar una història, amb un guió gairebé perfecte i amb una sensació després del seu visionat realment impecable, ja que el tema que toca és realment difícil.

The beauty inside

També ha fet sèries, i moltes, com per exemple l’excel·lent W – Two Worlds, una sèrie de gènere fantàstic que va tenir gran èxit aquest any i que és més que recomanable. O també Dong Yi, una sèrie d’època que tant bona acollida tenen sempre a Corea, on és el gènere més predominant de la graella televisiva del país, juntament amb el gènere romàntic.

- Advertisement -

Però, no creieu que aquesta actriu en té prou, perquè la seva vida professional acaba de començar com aquell qui diu i ja prepara el seu retorn amb una pel·lícula anomenada In-Rang, dirigida per un dels noms més grans del cinema coreà, el gran Kim Jee-Woon, autor d’autèntiques obres mestres com A bittersweet life o I saw the devil (Encontré al diablo). Per tant, el hype està servit.

Com veieu, hi ha moltes actrius i actors per descobrir a Corea del Sud, així que espero seguir aportant noms importants del cinema d’allà (i d’altres països asiàtics) i poder descobrir-vos nous talents i estrelles ja establertes. El que heu de tenir clar, és que Han Hyo-Joo és un dels grans noms del moment, com també ho són Kim Min-Hee i Chun Woo-Hee, i que a partir d’ara haureu d’estar molt atents a les seves següents passes. Brindem pel talent!

- Advertisement -
Jay Ferhttp://asian-madness.blogspot.com.es/
'Asian Madness' és el nom d’un blog cinèfil que dedica els seus articles a endinsar-se i desgranar tot tipus de cinema asiàtic. Creat per Juanma Fernàndez, de 27 anys i cinèfil des de que té memòria, ha dedicat mitja vida a submergir-se i estudiar tot el que té relació amb el setè art tant de manera autodidacta com a través d’un curs a l’ESCAC. Actualment es dedica al sector de la logística fet que no li fa perdre la passió pel que més estima, el cinema.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents