La mostra de dones es cou tot l’any

- Advertisement -

Un any més, i ja en són 24 consecutius, té lloc a Barcelona la Mostra Internacional de Films de Dones. Tot i que aquest festival es concentra entre juny i juliol, es cou durant tot l’any, produint-se esdeveniment des de febrer fins novembre.

El leitmotiv del festival seria la cuina, ja que podem veure a la portada 3 olles a més d’oferir un complet menú d’activitats on trobem un seguit de plats forts habituals, esdevenint les seccions de la mostra: Pioneres, Chantal Akerman (un record), Manifestos fílmics feministes, Panorama, Cinema fora de lloc (sessions a l’aire lliure), cinema itinerant (conegudes també a casa), Convocatòries (El vídeo del minut i Curts en femení) i Vídeo on demand (el festival a Filmin).

- Advertisement -

programació

- Advertisement -

La inauguració va tenir lloc al febrer amb el film Paris was a women, un documental que parla sobre la llibertat femenina exercida des de la creativitat i la pràctica artística, quan Paris era la capital cultural del món a principis del segle XX.

Durant el mes de març es a dur a terme una retrospectiva sobre la directora belga Chantal Akerman que va morir l’any passat, durant la qual es van projectar 10 films. La seva primera pel·lícula, Saute ma ville (1968) va esdevenir un referent indiscutible del cinema modern. Al llarg dels anys va anar guanyant prestigi i revalidant amb cada nou film, tant en el camp documental com de ficció.

A més, a l’abril, en col·laboració amb el Festival D’A, un seguit de directores van fer una taula rodona titulada Intruses de la qual ja es va parlar a El Cinèfil.

Ara, durant el mes de juny la mostra ha presentat sessions a l’aire lliure de caire gratuït. Entre les quals s’han pogut veure un recull de curtmetratges d’animació, que tracten temes seriosos amb humor. També estarà present un programa itinerant de curts fets per a realitzadores del territori espanyol i que comptarà amb la presència d’algunes directores. El proper mes, es podrà veure el film guanyador de varis premis, Les amigues de l’Àgata, vist també al D’A, a la que assistiran les seves 4 directores.

 

image001

A la Filmoteca, s’han projectat diverses pel·lícules relacionades amb les temàtiques que alberga el festival com són panorama, dones en lluita o de la retrospectiva de Chantal Akerman. Tot un recull variat disponible en sessions doble o triples.

Per si fos poc, la plataforma online Filmin, cada mes (des de juny) inclourà una col·lecció de films programats per la mostra per molt pocs calers: 20 pel·lícules per 8€. A més, estrenaran el fil col·lectiu en el que han participat més de 60 dones sota el títol Els Amors.

- Advertisement -

Per últim, cal destacar el curs dedicat a les influències femenines al cinema així com a la creació fílmica i el discurs crític. Tindrà una durada de 3 dies i les inscripcions s’han de realitzar a l’adreça electrònica: cursos@cccb.org

Fins aquí el recull d’una mostra que ofereix moltes activitats al llarg de l’any amb propostes molt interessants i variades.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents