La Mostra de Cinema Àrab celebra el seu 10è aniversari

- Advertisement -

La Mostra de Cinema Àrab és un certamen que es dur a terme des de fa deu anys, organitzat per l’ONG Sodepau, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya. Aquesta nova edició se celebrarà del 8 al 13 de novembre i comptarà amb el Marroc com a país convidat. Es tracta d’un esdeveniment que serveix de pont de talent entre les dues ribes de la Mediterrània, apropant les produccions de grans productors com el director marroquí Ahmed el Maanouni i la siriana Hala Alabdalla, que visitaran la mostra per presentar els seus nous treballs.

Realitats socials

A part de ser una oportunitat per veure i conèixer el talent de directors àrabs, la mostra també és un aparador per a les diferents realitats socials que es viuen en aquests països. L’emigració i l’exili són dos temes que estaran molt presents a les pel·lícules que es presentaran en aquesta edició, amb films tan colpidors com Abans de la nevada o Una criada per cadascú.

- Advertisement -

X Mostra cinema àrab

- Advertisement -

El Marroc és el país convidat en aquesta desena mostra i quatre de les pel·lícules que es podran veure provenen d’aquest país. El film del cineasta Ahmed el Maanouni serà el que inaugurarà la Mostra el 8 de novembre a les 21:30 h a la Filmoteca de Catalunya. Completen la programació del país convidat tres llargmetratges més: Locutori Istanbul, un insight en els locutoris turcs com a testimonis d’excepció de la migració en el segle XXI; L’orquestra dels cecs, que explora els tabús i les privacions de la societat marroquina i Paciència, paciència – Tu aniràs al paradís, una producció belga signada per la directora marroquina Hadja Lahbib.

Visió femenina

La meitat de la programació de la desena Mostra està signada per directores. Khadija Al Salami, Mai Masri, Hind Benchekroun, Hadja Lahbib i Hala Alabdalla s’apropen a temes tan diversos com la revolució síria, la resistència d’una mare palestina a la presó o els matrimonis forçats.

Inspirada en fets reals i rodada en una presó, 3000 Nits, de la directora palestina Mai Masri, explica la història d’una mestra recent casada que va ser detinguda sota falses acusacions i empresonada a Israel, on va donar a llum.

X Mostra cinema àrab

Per primera vegada a la Mostra, es podrà veure un film del Iemen, Diez años y divorciada, de la directora Khadija Al Salami. La pel·lícula narra la història d’una nena que entra en una sala de justícia, mira el jutge als ulls i li diu: “vull divorciar-me”. Un fet inusual, tot i que, al Iemen no hi ha edat mínima per casar-se i amb 10 anys qualsevol nena pot ser entregada a un home que li dupliqui l’edat.

De la directora Hadja Lahbib podrem veure Paciència, paciència – Tu aniràs al Paradís! Als anys 60, milers de nord-africans van emigrar a Bèlgica per treballar, entre ells moltes dones que van deixar-ho tot enrere per seguir els seus marits cap a un país desconegut.

https://youtu.be/pusgThsWpbg

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents