La Mostra de CineBaix dóna el tret de sortida

- Advertisement -

Del 2 al 12 de novembre tindrà lloc la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat (Mostra CineBaix) a la capital de la comarca. Així doncs, Sant Feliu de Llobregat sera la seu del millor cinema alternatiu on el protagonisme recaurà sobre els conflictes migratoris, així com una lluita vers la intolerància i la hipocresia. En aquesta onzena edició la selecció està conformada per 36 films que provenen de 33 països diferents, 12 dels quals suposen una estrena absoluta al territori nostrat.

El drama familiar Duty, de la cineasta palestina Annemarie Jacir, donarà el tret de sortida dijous. El film va competir a la passada edició del Festival de Locarno. Dins la variada programació provinent d’arreu del món es projectarà la premiere catalana del film Happy End, de Michael Haneke, Alanis (Anahí Berneri), la més premiada del Festival de Sant Sebastián, In the fade (Fatih Akin) amb Diana Kruger, la qual va ser premiada a Cannes, Félicité (Alain Gomis) o La Villa (Robert Guédiguian), present al Festival de Venècia, entre d’altres.

- Advertisement -

Problemes del passat i present

- Advertisement -

Entre els films que tracten temes traumàtics, en trobem de zones concretes com el Rif al Marroc (Arrhash o Rif 58-59: Rompiendo el silencio), el thriller Chouf, el documental francès Investigating paradise o el drama Demain dès l’aube. A més, es podrà gaudir de Los nadie que tracta el tema de la reivindicació dels joves sense futur,  la comèdia dramàtica La mejor receta de John Goldschmidt o els documentals Jericó, el vuelo infinito de los días i L’arbre sans fruits.

La secció Recull de l’any, recuperarà films amb un gran potencial ja estrenats al nostre país però que mereixen estar incloses dins la mostra: La hijas de abril (Michel Franco), Una mujer fantàstica (Sebastián Lelio), La mujer del animal (Víctor Gaviria) i Hotel Cambridge (Eliane Caffé).

Prostitució i conflictes migratoris

A part de la complerta programació que la mostra ha preparat per als propers 11 dies, també s’han programat interessants debats i cinefòrums. En el cas del film Alanis, guanyadora de la Concha de Plata a San Sebastián, que tracta temes com la prostitució femenina i la pobresa, es realitzarà una tertúlia el proper diumenge 5 de novembre a les 19.15h, que comptarà amb María Riot, actriu porno, prostituta, feminista i defensora dels drets de les treballadores sexuals.

Per altra banda, els conflictes migratoris i territorials seran l’altre plat fort. El dissabte 4 de novembre a les 19h, l’activista i agent d’igualtat Asmaa Aouttah presentarà el film Rif 58-59: Rompiendo el silencio i parlarà sobre el conflicte del Rif al Maroc. Per parlar sobre el conflicte a Síria i presentar el curtmetratge At the syrian border es comptarà amb la presència del cineasta Jordi Oriola i Folch el divendres 10 de novembre a les 19.15h.

La Mostra també té el plaer de comptar amb la presència de la refugiada palestina amb diversitat funcional, Echlas Alazza, que presenta i protagonitza el curtmetratge Puedo i que tracta sobre com aquestes persones han aconseguit fer front als obstacles, cercar la independència, així com adoptar i celebrar aquestes identitats. La xerrada tindrà lloc el proper divendres 3 de novembre a les 19.30h.

Per a més informació sobre la Mostra, podeu consultarla programació complerta i compra d’entrades a la pàgina oficial. El cineBaix, situat al carrer Joan Batllori 21, la seu al llarg dels onze dies a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. 

- Advertisement -

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents