La llegenda d’Azor Ahai (Part I)

- Advertisement -

La idea d’aquest article dividit en dues parts és explicar una de les llegendes que s’esmenta regularment a la saga literària Joc de Trons (Part I), i que encara no ha aparegut a la sèrie de televisió, i que té la seva importància de cara a entendre les motivacions d’un personatge tan important i controvertit com Melisandre (Part II). De fet, hi ha un spoiler ja que aquesta llegenda apareixerà en la següent temporada de la sèrie de televisió així que crec que pot ser interessant fer-ne un repàs per tal d’estar preparats i saber de què va quan això passi.

En primer lloc, cal dir que Azor Ahai és una figura mitològica, es tracta d’un heroi llegendari que es remunta a 8.000 anys abans de l’arribada d’Aegon el Conqueridor a Ponent, es tracta d’una figura important pels seguidors de la religió de R’hllor (de la qual n’és sacerdotessa Melisandre) .

- Advertisement -

En aquella època, el món estava assolat per una foscor absoluta i impenetrable i la humanitat vivia atemorida. Azor Ahai volia vèncer aquesta obscuritat però li era impossible sense una espasa llegendària. Durant 30 dies i 30 nits, aquest heroi es va dedicar a forjar una espasa en els focs sagrats. En el moment de refredar l’espasa amb aigua (el pas final del procés) explica la llegenda que aquesta es va trencar en mil trossos. Tot i el fracàs, Azor Ahai no es va rendir i va intentar forjar una segona espasa durant 50 dies i 50 nits. Aquesta vegada, per tal de refredar-la la va clavar al cor d’un lleó que havia capturat. Una vegada més però, l’acer es va trencar. La forja d’una espasa llegendària necessitava quelcom més especial.

- Advertisement -

Azor Ahai

Finalment, Azor Ahai va fer un tercer intent, i va forjar una nova espasa durant 100 dies i 100 nits i va decidir provar un últim i desesperat recurs per refredar l’espasa. Va cridar la seva estimada esposa Nissa Nissa i li va dir “descobreix el teu pit i recorda que t’estimo per sobre tot el que hi ha en aquest món”. Ella va obeir i Azor Ahai li va clavar l’espasa al cor palpitant, i ella va proferir un crit d’aflicció i èxtasi que va obrir una esquerda a la lluna;  i la seva força i valor van passar a l’acer. Així és com es va forjar la “Portadora de Llum”, l’Espasa Roja dels Herois. Amb l’espasa, l’heroi Azor Ahai va aconseguir derrotar l’obscuritat i portar una època de llum i prosperitat al món.

En el fons, es tracta d’una història que porta com a lliçó que a vegades cal fer enormes sacrificis personals per tal de poder arribar a fer el bé comú. En el següent article analitzarem per què és important aquesta història, què té a veure amb Melisandre i quines implicacions té per a alguns personatges de Joc de Trons.

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents