Laura Ferrés busca la campanya perfecta a ‘La imatge permanent’

- Advertisement -

La Imatge Permanent és el film de debut de la directora catalana Laura Ferrés. Rodat a la seva ciutat, el Prat del Llobregat, suposa l’òpera prima de la realitzadora premiada a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, als Goya i als Gaudí, pel seu curt documental Els desheretats. Ferrés signa el guió del seu primer llarg amb la col·laboració d’Ulisses Porra (Tigre) i Carlos Vermut (Magical Girl). I si el seu curt va començar fort, aquest llarg també. Aquest estiu va presentar-se al Festival de Locarno i el passat octubre va guanyar l’espiga d’or a la Seminci (Valladolid). L’estrena a les nostres sales va ser el novembre del 2023 i aquest 15 de març arriba a Filmin. 

- Advertisement -

Protagonitzada per les actrius debutants María Luengo i Rosario Ortega, La imatge permanent narra la història de la Carmen, una directora de càsting que s’enfronta a la missió de trobar una persona “normal” per participar en una campanya política. Durant la seva recerca, coneix Antonia, una venedora ambulant, amb qui comparteix molt més del que sembla. Al film s’hi barreja el present i el passat en una història que amaga sorpreses rere una “imatge” de volguda “normalitat”.

Es busca: polític amb bona imatge

- Advertisement -

La directora Laura Farrés defineix la pel·lícula com “una trama que revela analogies entre passat i present. Una història sobre vides corrents on irrompen l’absurditat i la malenconia. Un drama esquitxat d’humor sec, una comèdia depriment”. 

El rodatge va durar cinc setmanes i es va desenvolupar majoritàriament al Prat de Llobregat, amb el suport d’El Prat Film Office. En paraules de Ferrés: “El municipi compta amb localitzacions idònies per a la pel·lícula. Em sembla un lloc especialment cinematogràfic, ja que els edificis són més baixos que a altres ciutats properes com Barcelona. Així mateix, em sembla un lloc més tranquil per filmar”.

La imatge permanent, òpera prima de Laura Farrés
La imatge permanent, òpera prima de Laura Farrés

La imatge permanent, que es va rodar en versió original en català i alguns fragments en castellà. Farrés indica que “rodar el meu primer llargmetratge ha estat una experiència desafiant, però una de les decisions més encertades que vaig prendre va ser fer-ho a la meva ciutat natal, els ciutadans de la qual s’han bolcat en el projecte. A més, sento interès per registrar un lloc familiar al llarg del temps, com ja vaig fer en el meu anterior projecte, Els desheretats. Crec que és important escriure sobre el nostre temps abans que altres escriguin sobre nosaltres”.

la imatge permanent (1)

El film és una producció de Fasten Films (Adrià Monés), Le Bureau (Gabrielle Dumon) i Volta Producción (Nadine Rothschild). Està distribuït per l’empresa catalana La Aventura. Cal tenir en compte que compta amb la participació de l’ICAA (Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales), l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i TV3. També ha rebut el suport del Next Step de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes, el Torino FilmLab i el Centre des Écritures Cinematographiques del Moulin d’Andé. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents