La guerra contra els simis tot just acaba de començar

- Advertisement -

La saga de pel·lícules basades en la novel·la francesa Planet of the Apes (1963) escrita per Pierre Boulle, ja porta un total de 8 films, còmics i un parell de sèries de televisió. Les 5 primeres pel·lícules es van produir entre 1968 i 1973, posteriorment al 2001 es va fer un remake de l’original dirigida per Tim Burton, però no va assolir l’èxit esperat.

- Advertisement -

Al 2011 la companyia Fox va decidir dur a terme un reinici de la saga amb més fortuna que les anteriors produccions. Aquestes no només van ser un reboot, també van explicar com va donar inici tot el conflicte que tothom coneix. Després de dos films, arriba la tercera part amb el títol War for the Planet of the Apes, no se sap si serà la darrera o la saga continuarà, s’haurà d’esperar a la recaptació i crítiques generades que de moment són força bones.

- Advertisement -

Aquest lliurament que continuarà al punt on es va quedar l’anterior, el mico César jura que no va iniciar la guerra, però tant ell com els seus simis es veuen obligats a enfrontar-se als humans liderats pel coronel. Després que el protagonista s’hagi d’enfrontar a la pèrdua dels seus éssers estimats, durà a terme un pla de venjança vers la seva espècie. Aquesta lluita determinarà el destí d’ambdues espècies i el futur del planeta.

Aquesta nova entrega està dirigida per Matt Reeves, el qual ja va estar al capdamunt a la seqüela Dawn of the Planet of the Apes. El protagonista tornarà a recaure en Andy Serkis (The Lord of the Rings o Star Wars: The Force Awakens), qui interpreta el simi César a través de la seva especialitat en la tècnica del motion-capture.

A més, Andy, haurà de compartir protagonisme amb Woody Harrelson (Now You See Me, Zombieland), el qual estarà rere la pell del coronel que vol posar fi a la rebel·lió dels micos. A banda de la guerra evident que ja és al propi títol també caldrà veure quin paper juga la nena co-protagonista que sembla aliada dels primats i que tot apunta a que tindrà un paper cabdal en la resolució dels conflictes. El film arribarà a les pantalles el 12 de juliol i Fox espera que sigui una de les alegries de la taquilla estival.

https://www.youtube.com/watch?v=YqxwSOkZqx4

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents