La guerra dels móns en versió victoriana

- Advertisement -

La cadena de televisió britànica, BBC, recentment ha anunciat que està treballant en una minisèrie que adaptarà el clàssic de ciència ficció War of the Worlds. Originalment, va partir d’una novel·la escrita per H. G. Wells al 1898 que descrivia una invasió alienígena a la Terra per primera vegada.

La nova adaptació es dividirà en tres parts i té prevista iniciar la producció a principis del proper any. El guió va a càrrec de Peter Harness, el qual ha signat diversos capítols de Doctor Who i l’adaptació televisiva de la novel·la de Susanna Clarke, Jonathan Strange & Mr. Norrell. El guionista es troba entusiasmat amb el projecte ja que “el llibre és l’equivalent als ciments de tota la ciència ficció moderna.”

- Advertisement -

- Advertisement -

La història ha estat portada en diverses ocasions al cinema i, fins i tot, a la ràdio, videojocs, còmics, CDs musicals i shows de TV, però la BBC té previst quelcom diferent: crear una minisèrie, canviar l’ambientació moderna per l’època victoriana amb un estil steampunk i situar-la a la regió de Surrey, localització original del llibre. El director de producció de Mammoth Studios, Damien Timmer ha dit que sigui “l’adaptació definitiva d’una de les grans novel·les clàssiques”. A més, afegeix que “ningú abans ha intentat ser fidel a Wells i situar la història a Donkirg i al segle passat.

Caldrà esperar una mica per veure si realment serà així, tot i que la cadena té el costum de mostrar una qualitat impecable a les seves produccions i pretén oferir l’inesperat i no limitar-se temàticament.

 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents