La Filmoteca aplega les millors fotos de Marilyn Monroe

- Advertisement -

La fotogènia de Marilyn Monroe la va fer objecte de desig dels millors fotògrafs de l’època, que van contribuir a fer d’ella la icona suprema de la cultura pop i de la societat de l’espectacle. Convertida en una icona de ressò mundial la Filmoteca de Catalunya ha preparat una exposició on es veu tot el glamour i quotidianitat de la diva de Hollywood. L’exposició Marilyn Monroe by Milton H. Greene. The 50 sessions presenta una selecció de 84 fotografies icòniques de l’actriu que pertanyen a 50 sessions fotogràfiques preses durant un període de cinc anys (entre 1953 i 1957) pel llegendari fotògraf novaiorquès de moda i cinema del segle XX. Una oportunitat única per descobrir la versatilitat de l’actriu i de l’ésser humà lluny dels focus, en els escenaris més diversos: en descansos de rodatges, al seu estudi, a casa i en privat.

- Advertisement -

Tot i que va ser immortalitzada per retratistes de la talla de Bern Stern, Richard Avedon, Henri Cartier-Bresson, Eve Arnold o Cecil Beaton la van posar sota els seus focus, però va ser Milton H. Greene amb qui més i millor va connectar. Greene va ser un dels primers i millors fotògrafs que treballava en la primera època de la fotografia en color. A banda de la seva estreta col·laboració amb Monroe, també va treballar amb moltes altres estrelles, com Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Audrey Hepburn, Grace Kelly, Dizzy Gillespie, Judy Garland o Marlene Dietrich, sempre aconseguint extreure la seva cara més autèntica.

Molt més que pel·lícules

- Advertisement -

Les 50 sessions de Greene mostren una Marilyn radiant i natural, i revelen un punt d’inflexió molt poc conegut: el moment en què Monroe començava a controlar tant la seva imatge com la seva vida. Són fotografies preses al cim de la carrera de Monroe que capten magistralment el seu enigmàtic carisma i el seu amor per la càmera. La mostra ha estat produïda per la Filmoteca de Catalunya en col·laboració amb els arxius The Archives, LLC, que custodien el material exclusiu de l’actriu, i la selecció del material ha estat a cura del fill de Milton H. Greene, Joshua, també fotògraf. El comissariat ha anat a càrrec de Cristina Carrillo de Albornoz. Les fotografies de l’exposició han estat impreses en paper Baryta d’exposició de belles arts Innova amb una impressora de tinta pigmentada Canon Pro 4000/6000.

L’exposició incorpora com a complement una audioguia en què, sota el títol Mirades: cinema, imaginaris i poder, figures de l’àmbit del cinema, les ciències socials, l’art, l’activisme i la literatura comenten les fotografies de l’exposició donant peu a una reflexió sobre el poder de les imatges, la construcció visual dels arquetips femenins o com la indústria cinematogràfica, majoritàriament dirigida per homes, genera una nova cultura de masses que impregna l’imaginari col·lectiu incidint en les relacions socials i les formes de l’erotisme. Entre d’altres hi participen la fotògrafa Tanit Plana, Juana Dolores Romero, poeta, performer i actriu, Marina Subirats, catedràtica de Sociologia, la periodista i crítica de cinema Imma Merino o el sociòleg i activista trans Miquel Missé.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents