La Filmoteca acull la 26a Mostra de Films de Dones

- Advertisement -

Un any més la Filmoteca acull la Mostra Internacional de Films de Dones, en la seva vint-i-sisena edició que tindrà lloc entre el 5 i 10 de juny es podran veure una quinzena de films que es miren el món amb ulls de dona, el qual ja va tenir un primer capítol el febrer passat amb la reeixida retrospectiva sobre la directora Ida Lupino, una pionera a l’hora de desafiar els prejudicis i el masclisme de Hollywood dels anys cinquanta.

- Advertisement -

La programació d’aquesta edició ofereix una variada selecció de treballs que van de la ficció al documental o l’experimentació, sempre amb perspectiva i signatura femenines, i centra l’atenció en el panorama cinematogràfic actual. La programació inclou l’estrena del darrer documental de Mireia Ros, Down n’hi do, però tampoc no oblida el rescat d’autores imprescindibles de la història del cinema espanyol, com Margarita Alexandre o Cecília Bartolomé, documentalista de la Transició. El seu film Margarita y el lobo tancarà la Mostra amb una projecció a la plaça Salvador Seguí.

- Advertisement -

En aquesta edició, la Mostra presenta una selecció atenta dels diàlegs audiovisuals entre ortodòxia i heterdòxia. Del personal al polític, dels rescats biogràfics als tallers inclusius en els quals fer cinema restaura i visibilitza capacitats. De l’arxiu a les ficcions, entestades a fer surar allò subtil que ateny a la vida quotidiana amb les seves petites revolucions. De la vergonya insuportable que recorre Europa amb el tractament a les persones refugiades a la revisió dels colonialismes més propers, passant per la desconstrucció col·lectiva dels efectes del masclisme violent. Podeu consultar tota la programació aqui.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents