El dia més curt: la festa del curtmetratge

- Advertisement -

Entorn del dia més curt de l’any, el 21 de desembre, es celebra mundialment la festa del curtmetratge, per reivindicar el cinema de curta durada. La celebració es fa a partir de projeccions en moltes ciutats. A Catalunya, des del 2013, una sèrie d’entitats es van unir per coordinar projeccions a tot el territori de parla catalana. Des del 2015, El Dia Més Curt ofereix també una programació oficial amb diverses sessions en què se seleccionen les millors pel·lícules de totes les èpoques, amb tots els gèneres i per a tots els públics, per fer-les arribar arreu del territori. 

- Advertisement -

La iniciativa és una festa que s’estén del 10 al 31 de desembre a les pantalles de diversos pobles i ciutats de Catalunya per tal que tothom pugui gaudir d’una selecció del millor cinema de curta durada del panorama nacional i internacional. L’acte central tindrà lloc el 21 de desembre al CCCB, on diversos directors i cineastes presentaran els seus treballs de forma presencial. 

- Advertisement -

Com a novetat, enguany, el festival inclou una pantalla online en obert. Durant tot el dia 21 de desembre, el dia realment més curt de l’any, el web es convertirà  en un portal gratuït de visionat de curtmetratges seleccionats. Des de la pàgina web oficial es pot accedir a una programació en línia i en obert de curtmetratges. Entre els noms destacats d’aquesta edició hi ha Carla Simón, Borja Cobeaga, Irene Moray, Carles Torrens i Enric Ribes (responsable de l’espot d’enguany).

El programa inclou diverses seccions: JUNIOR BEAT acull el bo i millor del curtmetratge de caire infantil i PERLES està format per una selecció d’obres guardonades internacionalment i dirigides per cineastes que, després de realitzar llargmetratges amb una bona acollida per premsa i públic, han tornat al curtmetratge per explicar històries de manera breu i contundent. També hi ha la secció KM.0, integrada per la millor collita nacional que enguany a celebrar els 10 anys de Marvin&Wayne, la distribuidora coorganitzadora del certamen. Per últim, BANDARRA és la secció més gamberra i divertida del festival! Humor irreverent i passat de voltes, una manera perfecta i original d’acabar una jornada festiva de projeccions!

El Dia Més Curt està organitzat per Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne. Compta amb el support del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona; i amb la col·laboració principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents