L’Univers Marvel entra en una nova fase

- Advertisement -

Amb la fase 4, esperem que es desenvolupi tot un nou arc narratiu, tot seguint marcant les caselles de la comercialitat, agradabilitat i globalitat. Per ara, tot sembla un titular rere un altre: Hèrcules podria ser el primer superheroi gai de la pantalla gran com a part de The Eternals, Marvel contractaria el seu primer director d’ascendència asiàtica amb Shang-Chi replicant la interculturalitat de Black Panther… Això sí, tot anirà amb una mica retard pel culpa del maleït coronavirus.

- Advertisement -

També té grans implicacions: la fase 4 explora el multivers, després que Mysterio en parlés a Spider-man: Lejos de Casa. Així Marvel podrà jugar amb les recents adquirides llicències de Fox de cara la fase 5 (X-Men, 4 Fantàstics), mentre que podrà aïllar herois en uns universos o uns altres a conveniència. Trampes narratives per controlar aquesta gran hidra que és el MCU. Repassem-ho pas a pas.

Deesses i un heroi asiàtic

- Advertisement -

La Viuda Negra torna el 2020, amb la seva primera pel·lícula (la qual arriba una mica tard a gust de tothom) i que s’ambientarà abans d’Infinity War per introduir un nou malvat que amagat entre les ombres.

El barceloní Daniel Brühl tornarà a reprendre el seu personatge de Winter soldier (Capità Amèrica) per a la primera sèrie de televisió de Disney+ la tardor del 2020:  The Falcon and the Winter Soldier. Tot plegat ho veurem a Disney +.

Amb The Eternals de Neil Gaiman i John Romita Jr., Marvel donarà la benvinguda a Angelina Jolie i Salma Hayek com a deesses immortals de poders telekinètics. No esperàvem que fos de cap altra manera a la versió marvelitzada de Nuevos Dioses de Jack Kirby.

Shang-Chi, fill de Fu-Manxú, lluitarà contra El Mandarín, que com un Thanos en miniatura amb fal·lera d’Indiana Jones persegueix deu anells de gran poder a l’Himalaya. Shang-Chi és un personatge que té diversos solapaments amb Iron Fist, el qual La Vanguardia va titllar de “el primer heroi de Netflix que no aporta res i a sobre ofèn la comunitat asiàtica”. Amb Shang-Chi, Marvel obté una oportunitat d’or per a una rentada de cara.

Wandavision i Doctor Strange

Potser són més interessants les teories fan que s’han desenvolupat al voltant de l’anunci de WandaVision, la sèrie de Disney+ que serà un “mega esdeveniment serial com mai no l’hem vist abans”. Més enllà de veure la potencial sèrie romàntica que convida la relació de la Bruixa Escarlata i Vision, els fans s’estan trencant les banyes per descobrir com la història aconsegueix reunir tots dos personatges als anys cinquanta i a la vegada després d’Endgame… La resposta sembla estar en el fet que adaptés House of M, el primer gran crossover de Marvel en còmic abans de Civil War i l’arc més important de la Bruixa Escarlata. Les teories diuen que la Bruixa lluitaria contra un procés de dol i crearia realitats alternatives, mentre que el Doctor Strange l’hauria d’aturar a la pel·lícula que la segueix en la cronologia: Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

La primera pel·li de Marvel que fa por és la de Dr. Strange explorant el multivers per primera vegada. Serà horror gòtic, potser fins i tot horror còsmic, i en efecte, hi apareixerà la Bruixa Escarlata recollint els esdeveniments de WandaVision.

Tothom té una història posterior al lapse

- Advertisement -

Tom Hiddleston tornarà després d’Endgame com a Loki a la seva sèrie, a la primavera de 2021. La sèrie de dibuixos animats, What If, que explora el multivers, tindrà els personatges de Els Venjadors doblats per ells mateixos. La sèrie de Hawkeye, sobre la seva deixeble Kate Bishop, vindrà després. Fins ara havíem evitat La Hulka, però sembla que els equivalents femenins dels superherois ja comencen a arribar: Natalie Portman tindrà el mateix poder que Thor a Thor: Love and Thunder. Si parlem de quotes de representació, a més compteu amb el personatge bisexual Valkyria.

Ja t’has posat al dia de tot el que farà Marvel fins al 2021 (o 2022). Dos anys donen per molt! Ara haurem d’analitzar què prepara la fase 5 amb el reboot de Blade… (Continuarà d’aquí dos anys).

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents