La cineasta catalana Nely Reguera estrena ‘La voluntaria’

- Advertisement -

La cineasta catalana Nely Reguera (María y los demás) estrena el pròxim 10 de juny el segon llargmetratge sota el títol La voluntària (anteriorment coneguda com El nieto), després del seu pas per la secció oficial a competició de la passada edició del Festival de Cine de Málaga. L’elenc està encapçalat per Carmen Machi (Amor de madre o Un efecto óptico) a la qual s’uneixen Itsaso Arana (La virgen de agosto o Diecisiete), Arnau Comas (Les dues nits d’ahir), Dèlia Brufau (sèries Las del Hockey o Tú no eres especial), Yohan Levy (Emily in Paris) i Henrietta Rauth (Gruber geht o Das Urteil im Fall K.).

La trama se centra en Marisa (Carmen Machi), una dona jubilada que està cansada de la vida que porta i de comparar-se amb les seves amigues que són àvies. Així doncs, decideix viatjar a un camp de refugiats grec, on a parer seu, necessiten exactament a gent com ella. En arribar allà es troba amb una realitat que no hauria imaginat i que la porta a explorar els límits entre l’amor i la necessitat de sentir-se útil.

- Advertisement -

- Advertisement -

La cineasta Nely Reguera esmenta que “tots hauríem de ser capaços d’atendre tant a la resta com a nosaltres mateixos. Cuidar-nos els uns als altres és una tasca que ens uneix, ens ajuda a créixer, ens humanitza. El problema ve quan no som conscients que, a vegades, aquest acte respon més a la necessitat d’omplir un buit o suplir una carència que a la d’un acte de generositat”. Així doncs, La voluntaria aborda la complexitat implícita en l’acte i el desig d’estimar i cuidar.

Aquest drama polític amb pinzellades d’humor ha estat rodat entre Barcelona i Atenas. Es tracta  d’una producció de Fasten Films (Mediterráneo o Uno para todos), BTeam Prods (Las niñas) i Homemade Films, junt amb la participació de TV3, RTVE, Movistar+ i el finançament de l’ICAA, l’ICEC, Eurimages i el suport de MEDIA Europa Creativa.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents