Més ajudes i quotes per a potenciar projectes liderats per dones

- Advertisement -

Aprofitant el dia de la dona sorgeixen moltes propostes i homenatges al voltant de la seva figura, i en món cinematogràfic no es queda de banda, ja que cada vegada hi ha més dones conduint projectes de molta qualitat. L’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) a Catalunya han proposat a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) que s’estableixin un seguit de quotes per a potenciar projectes liderats pel sector femení.

La proposta de CIMA Catalunya ha estat recolzada per l’Acadèmia del Cinema Català, i es preveu elaborar un pla estratègic audiovisual entre els anys 2017 i 2020. D’aquesta manera l’estimulació dels projectes aniria pujant de manera progressiva fins a arribar a un mínim del 40% en finalitzar aquests 4 anys.

- Advertisement -

- Advertisement -

Aquesta quota s’aniria aplicant progressivament a cada comissió i cada categoria d’ajuts (desenvolupament, producció de documentals, ficció, animació, etc) amb un calendari determinat: Al 2017, sempre segons aquesta proposta, s’hauria d’assolir un mínim del 25%, l’any següent un mínim del 30%, al 2019 en serà del 35% i finalment arribar a un 40%.

Actualment la mitjana de produccions dirigides per dones està al voltant del 26%, dades que s’han obtingut a través d’un estudi realitzat per CIMA que va analitzat els projectes aprovats entre 2014 i 2015. Aquesta xifra s’obté d’una mitjana, ja que en la producció de llargmetratges i minisèries televisives de ficció representa entre un 29% i un 50%, mentre que en la producció de documentals per televisió només està entre 16 i 22%. Per dur a terme que un treball està dirigit per dones es valoren amb diferents punts els càrrecs de Direcció, Producció i Guió. L’ICEC espera que al llarg dels 4 anys d’implantació els fons estiguin repartits de manera equitativa entre ambdós sexes. Per sort i com es pot veure en aquest reportatge moltes dones no esperen que arribi aquest sistema de quotes i s’han preparen projectes molt interessants per aquest 2017.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents