‘La Casa de Papel’: el final de l’atracament més famós de la història

- Advertisement -

El 3 de desembre de 2021 el món s’aturarà… almenys durant unes hores. Serà el dia en què Netflix alliberarà de manera global la segona part de la cinquena temporada de La casa de papel. I per anar fent boca, un mes abans, ens han deixat el tràiler d’aquest final de la sèrie, que fa pinta que serà apoteòsic.

- Advertisement -

Només 5 capítols més i haurà acabat una de les sèries espanyoles de més èxit de tots els temps. Després del tràgic final de la primera part d’aquesta cinquena temporada, amb la banda ben tocada i quasi enfonsada, queda saber com se’n sortiran del Banco de España, si seran capaços de treure l’or i, sobretot, de sortir amb vida d’allà, després de la incursió de l’equip despietat del comandant Sagasta (José Manuel Seda).

- Advertisement -

Segons veiem al tràiler, sembla que el Profesor (Álvaro Morte) intentarà entrar al Banco de España, no sabem si com a mesura desesperada, o si obligat per la policia o Alicia Sierra (Najwa Nimri). Fins i tot podria tractar-se d’una brillant estratègia més de les que ens té acostumats. El que està clar és que la tensió, un cop més, està assegurada. Patirem.

La segona part de la cinquena temporada de la sèrie és “una veritable fita en la història de Netflix, un punt i a part en la història de la ficció espanyola”. Així ho va afirmar el seu creador, Álex Pina, davant els mitjans convocats a la roda de premsa de comiat. “Tot es mou per tendències”, va admetre, “i ara sembla que el local té tirada. Però, al final és el que ha donat a l’espectador, que és qui crea un vincle emocional. Personalment, m’ha donat moltíssim, sobretot una sensació de llibertat”. El fet que hi hagi ja un projecte perquè La Casa de Papel tingui un remake a Corea és un gran pas, i un reconeixement més. Tal com va explicar Pina, “que vulguin fer un remake és increïble i, tenint en compte la ficció que porten fent els coreans en els últims anys, és un orgull i una meravella”.

Com la gran majoria dels companys, el viatge ha estat d’allò més enriquidor. Així ho assegurava Álvaro Morte, encarregat de ser el ‘Profesor’ en aquests cinc anys: “Ha estat molt de temps de gaudi, de moltes coses viscudes. I de totes aquestes coses, em quedo amb la part bona, amb estar amb una gent meravellosa”. I afegia, “em quedo amb aquest treball de camp amb uns textos magnífics, que hem estat capaços de portar-los a un lloc que ha agradat. Em quedo amb tot el bonic de treballar aquí i amb aquests companys”.

LCDP_RDP
Foto: Juan Naharro

Per a alguns personatges, com el de Berlín, ha estat un canvi radical des del final de la segona temporada. Pedro Alonso, l’actor que l’ha encarnat, va comentar que la seva por era “perdre el present. No obstant això, va ser com anar de la mà i aprofitar per a reinventar-se”. També va parlar que el fet de rodar fora i després arribar i veure com els seus companys estaven ficats en matèria enmig de passadissos, xocava.

Sospitosos habituals

(ALERTA SPOILERS) Tot i que una de les grans protagonistes va dir adéu a la sèrie en la primera part, tot i que sembla que la veu de Tokio (Úrsula Corberó) seguirà com a fil conductor de la trama, aquest final comptarà amb el gran gruix de la banda lluitant per sobreviure. Encapçalats pel Profesor (Álvaro Morte), segueixen Lisboa (Itziar Ituño), Rio (Miguel Herrán), Denver (Jaime Lorente), Estocolmo (Esther Acebo), Helsinki (Darko Peric), Bogotá (Hovik Keuchkerian), Marsella (Luka Peros), Manila (Belén Cuesta) i Palermo (Rodrigo de la Serna). Fora de la banda, també continuen Arturo (Enrique Arce), Fernando Cayo (Coronel Tamayo) i la inspectora Sierra (Najwa Nimri), entre altres.

Pel que fa a la mort de Tokio, Corberó va confessar que “va ser molt dur, però estic supercontenta amb aquest final del personatge, en part també volia que fos així. I va afegir que “era carn de canó des del principi. Realment va ser un procés molt maco”. “Vaig trigar a recuperar-me d’aquest final. Ara com ara crec que ja estic recuperada, però hi ha coses que costen tancar”, va reconèixer.

- Advertisement -

Caldrà veure també què passa amb la trama del passat, amb el trio format per Berlín (Pedro Alonso), Rafael (Patrick Criado) i Tatiana (Diana Gómez), que ben segur tindrà alguna cosa a veure amb el desenllaç de l’atracament, i de la sèrie.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents