La caiguda del Mur de Berlín amb ulls d’infant

- Advertisement -

Aquest 15 de gener arriba als cinemes un film que retrata la caiguda del Mur de Berlín des d’una nova perspectiva: la d’una nena preadolescent. Alemanya de l’Est, 1989. El mur que divideix el país en dues meitats és a punt de caure. La Fritzi, de dotze anys, cuida de l’Sputnik, el gosset de la seva millor amiga Sophie, mentre ella és de vacances amb la seva família a Hongria. Però arriba la tardor i comença l’escola i la Sophie no ha tornat. La Fritzi i l’Sputnik inicien una aventura per a trobar-la. Les seves passes els portaran a descobrir les manifestacions que es repeteixen a Leipzig i a entendre què està passant al seu país. Fritzi. Un conte revolucionari es podrà veure també doblada al català.

- Advertisement -

El film d’animació està basat en el llibre infantil de Hanna Schott i narra l’arriscada aventura de la protagonista que la portarà a qüestionar el seu entorn, confrontar la versió oficial dels esdeveniments i  descobrir la noció de frontera i de la immigració. Els directors de la cinta són els alemanys Matthias Bruhn i Ralf Kukula dos cineastes amb una llarga experiència en animació. Matthias Bruhn ha treballat com animador, director artístic i ha dirigit més de 25 curtmetratges. Fritzi. Un conte revolucionari es el seu segon llargmetratge d’animació. Per la seva banda Ralf Kukula, gràcies a la seva formació en pintura i grafisme i als seus estudis de Cinema i Televisió, comença a treballar com animador al DEFA-Studio i funda el Balance Film GmbH centrada en el desenvolupament i producció de pel·lícules d’ animació i documentals. El  guio de Beate Völcker i Péter Palátsik combina la història fictícia de la protagonista amb el context històric en el qual transcorre, així com l’animació combina també un estil infantil en el disseny de personatges amb uns fons minuciosament realistes.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents