La 22a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià arriba a Barcelona

- Advertisement -

Durant 10 dies, del 8 al 18 de juny, Barcelona acollirà la 22a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, un certamen que reivindica la llibertat personal i poder ser qui som sense por. Des de la seva creació l’any 1995 pel Casal Lambda de Barcelona, la Mostra actualment més coneguda com a FIRE!!, té l’objectiu de presentar una programació arriscada i inconformista per un públic amant del setè art.

La nit inaugural serà el pròxim 8 de juny (a les 20:30 h) amb la projecció del film alemany Paths, que s’estrenarà a Espanya per primera vegada. La pel·lícula parla de l’amor entre dues persones, no de com es coneixen o com van creixent, sinó de la seva vida quotidiana, dels moments que passen entre el primer petó i l’ara. És una oda a allò que tenen d’extraordinari la senzillesa i la realitat. Es tracta d’una obra intimista, delicada i una reflexió sobre les traces d’una llarga relació. L’acte comptarà amb la presència del seu director Chris Mieira.

- Advertisement -

Mostra FIRE!! 2017

- Advertisement -

Per altra banda, l’spot promocional d’aquest any, ha estat realitzat per Juanma Carrillo i protagonitzat pel ballarí Gilbert Jackson i l’actor de teatre Diego Garrido Sanz. Seguint el lema de FIRE!! 2017 “Lluitar és la resposta”, el director dispara amb la seva càmera a la por i la col·loca al centre narratiu. La por com a arma violenta de repressió, la por com a presó de la nostra voluntat d’estimar, la por i la violència com a únic argument perquè no siguem lliures. I enfront d’això, ens recorda que no hi ha res a témer i ens proposa ser nosaltres mateixos. Enfront de la por, lluitar amb les nostres pròpies armes, amb la nostra personalitat, amb la nostra actitud, amb el nostre poder creatiu. I sobretot, sense por a actuar; per ser lliures… no cal témer res.

Aquest any, es podran veure un total de 52 títols, entre llargmetratges, la majoria dels quals d’estrena al nostre país, documentals i curts. Una radiografia del cinema LGBTI de tots els continents, i mostra tots els seus matisos i donant especial rellevància a la seva qualitat narrativa i plàstica, abastant tant l’àmbit gai com a lèsbic, bisexual i transsexual. “Una programació que al costat de la nostra voluntat de lluita, és la nostra arma més poderosa”, afirmen els organitzadors. Tot el ventall de projectes que es podran veure durant aquests deu dies, van dirigides a un públic interessat en la temàtica no només de l’àmbit gai, sinó i sobretot, de totes les persones interessades en els Drets Humans, el bon cinema, la música, i altres expressions artístiques.

A continuació podeu trobar la programació completa del FIRE!! 2017, amb totes les projeccions i activitats paral·leles a la Mostra.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents