Tornen els misteris de ‘Knives out’

- Advertisement -

L’abril del 2021 Netflix va posar sobre la taula de Lionsgate i de Rian Johnson 450 milions de dòlars per comprar els drets d’explotació i la pel·lícula Puñales por la espalda (Kives out, 2019). Dirigida i escrita per Johnson no es va acabar d’emportar tots els premis a què la van nominar, però sí que va ser tot un èxit de taquilla i per a la crítica. Una història clàssica de whodunit amb tocs d’humor negre i un misteri per resoldre protagonitzada per grans noms del panorama hollywoodià com Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Jaime Lee Curtis, Toni Collette o Christopher Plummer, entre molts d’altres. Doncs, ben entrat el 2022, ja tenim la seqüela aquí! Es diu Glass Onion: a Knives out mistery i arriba als cinemes, el 23 de novembre, i a Netflix, just abans de Nadal, el 23 de desembre. I aquesta seqüela no serà l’única. Netflix té assegurat, com a mínim, un film més amb Daniel Craig, que canvia la saga Bond per la saga Blanc.

- Advertisement -

Netflix ha vist el gran potencial d’aquesta història i, a banda d’adquirir la pel·lícula original, ja ha firmat per a dues pel·lícules més. D’aquesta manera la plataforma convertirà la idea en una saga. La intenció és seguir comptant amb Johnson per al guió i la direcció i amb Daniel Craig per continuar interpretant el detectiu Benoit Blanc. Si bé és cert que el director ja havia previst seguir explotant aquest personatge amb nous casos, la compra per part de Netflix ha estat un bon gir de guió i podria suposar un nou revés per a la pantalla gran. La sorpresa, doncs, hi va ser per tothom. Fins i tot el compte de Twitter oficial de la pel·lícula va semblar que acabava de recollir la primícia.

El ‘whodunit’ que no falla es diu ‘Knives out’

- Advertisement -

L’argument i les baixes

Quan el multimilionari Miles Bron (Edward Norton) convida alguns dels seus familiars a una escapada a la seva illa grega privada, aviat queda clar que no tot és perfecte al paradís. I quan algú apareix mort, qui millor que Benoit Blanc (Daniel Craig) per desentranyar totes les capes del misteri? A banda de Norton les noves cares de la pel·lícula són Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick (El agente invisible) y Madelyn Cline (Outer Banks), con Kate Hudson i Dave Bautista (Ejército de los muertos).

“Intentes convidar els actors i les actrius que t’agraden, però la realitat és que mai se sap. Per sort, tenim un gran equip que s’entén a la perfecció”.

Rian Johnson

Johnson també avança que Blanc tindrà una mica més de protagonisme en aquesta ocasió: “Sens dubte, el coneixerem una mica millor. Blanc rep una invitació per resoldre aquest misteriós assassinat a l’illa, i és a través dels seus ulls com ens endinsem en aquest món i descobrim els altres personatges”.

Això sí, no tornaran els membres de la família Thrombey, protagonistes d’aquesta primera entrega. Jaime Lee Curtis, qui sempre ha mostrat el seu orgull i passió per aquest projecte, ja s’ha pronunciat arran d’aquesta decisió i sembla que malgrat tot, està entusiasmada que la cosa segueixi. El missatge que ha llançat a les xarxes socials pot donar un final digne per als personatges de la família: “Per aclarir qualsevol rumor, la família Thrombey està fent teràpia familiar i el terapeuta ha suggerit que es mantinguin allunyats de Benoit Blanc en el futur. La Joni té una bola de bany amb aroma vaginal i en Walt està autopublicant les seves memòries. CAP de nosaltres s’unirà al Sr. Blanc a Grècia. Com a portaveu de la família, desitgem als cineastes tot el millor en la seva nova aventura”.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents