Joan Pau III: Habemus ‘New’ Papam

- Advertisement -

The Young Pope, la primera sèrie del director italià Paolo Sorrentino, que es va donar a conèixer mundialment en guanyar l’Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa per La Grande Belleza (2013), torna amb un nou títol, The New Pope i un nou protagonista, el gran John Malkovich, substituint Jude Law. 

- Advertisement -

L’argument d’aquest segon lliurament ‘papal’ gira entorn de la figura de Joan Pau III (Malkovich), escollit com el nou pontífex, a causa de l’estat de coma en què es troba el seu antecessor, Pius XIII (Law), i que té com a difícil repte trobar l’equilibri entre l’Església conservadora i la lliberal.

- Advertisement -

Sorrentino, com ja és habitual en el realitzador napolità, ofereix un espectacle audiovisual del tot iconoclasta i trencador, en què combina amb mestria diferents estils del llenguatge cinematogràfic, en un principi contraposats, però que funcionen perfectament, i ofereix sempre un resultat impactant. La composició de tots i cada un dels plans estan cuidats fins al mínim detall, tant que recorden quadres renaixentistes amb un toc postmodern.  

El gran treball de direcció està perfectament complementat en l’apartat interpretatiu per un planter actoral excepcional. A part dels ja citats Malkovich i Law, aquesta segona temporada torna a comptar amb Silvio Orlando com l’irònic Cardenal Voiello i Javier Cámara com el submís Cardenal Gutiérrez. Tots ells compten amb un gran guió en el qual recolzar-se, escrit també per Sorrentino, que encara els fa lluir més com a actors. 

A diferència de la recent producció de Netflix, The Two Popes, basada en la relació entre dels Sants Pares reals, Benet i Francesc, tant The Young Pope com The New Pope, ofereixen una visió crítica molt més àcida i subversiva del status quo vaticà i de l’església catòlica, per extensió. Sorrentino es despatxa a gust amb la realitat eclesiàstica/política del moment actual, dins i fora del seu país, i cap dels personatges surt airós de la seva particular Inquisició seriòfila.   

Veredicte 

Agradarà: als fans de Sorrentino i de la seva extravagància creativa disruptiva.  

No agradarà: als que busquin una sèrie catòlica, apostòlica i romana.

Enganxòmetre: 6

Nota: 7

- Advertisement -

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents