Les nines russes de la seducció

- Advertisement -

La passada tardor va arribar a les pantalles el polèmic film del cineasta Darren Aronofsky (Requiem for a Dream o Black Swan), Mother! amb Jennifer Lawrence (Passengers o Joy) com a protagonista. L’actriu guanyadora de l’Oscar per Silver Linings Playbook l’any 2012 és el principal reclam de Red Sparrow, un thriller on apareix com a espia russa.

- Advertisement -

El cineasta encarregat d’aquesta producció no és altre que Francis Lawrence, encarregat de diverses pel·lícules de la saga The Hunger Games, on casualment també Jennifer n’era la protagonista. A més compta amb les actuacions de Joel Edgerton (It comes at Night o The Gift), Jeremy Irons (High Rise o Their Finest), Charlotte Rampling (Submergence o Melancholia), Mary-Louise Parker (Red o The Client) i Matthias Schoenaerts (The Danish Girl o The Drop).

- Advertisement -

La història se centra en Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), una jove ex-ballarina que és reclutada contra la seva pròpia voluntat per esdevenir un “pardal” (sparrow), és a dir, una seductora dona ensinistrada del servei de seguretat rus. Ella aprèn a utilitzar el seu cos com a arma, però lluita conservant el seu sentit de la identitat en el procés de deshumanització de l’entrenament. Cercant força en un sistema injust, es revela com un dels actius més sòlids del projecte. Però, s’enamora de l’agent de la CIA, Nate Nash (Joel Edgerton) i ambdós acaben en una espiral d’atracció i enganys que amenaça la seva carrera i la seguretat dels seus països. El film està basat en la novel·la de Jason Matthews sota el mateix títol i arribarà a les pantalles el 2 de març.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents