El Japanese Film Festival arriba a Barcelona

- Advertisement -

La bona sintonia entre Catalunya i l’audiovisual nipó és de sobres coneguda. Any rere any es veu enfortida als principals festivals del territori. No és estrany doncs que Barcelona sigui una de les ciutats que s’adheriran aquest any al Japanese Film Festival, dintre del seu particular World Tour.

japanese film fest Barcelona

Japanese Film Festival: un esdeveniment mundial i simultani

- Advertisement -

El festival nasqué l’any 2016 com un projecte de la Japan Fundation, que pretenia exportar el cinema japonès arreu del món. La primera edició s’estengué per 10 països de l’Àsia sud oriental i Austràlia, i ràpidament es van anar adherint més i més territoris. Amb el pas dels anys ha comptat amb països convidats com Xina, Rússia o l’Índia a la seva programació. Amb més de 170.000 espectadors de mitjana anual, el Festival ja està més que consolidat com una de les cites cinèfiles més importants del món.

- Advertisement -

Però el que fa especial aquest Festival és que està concebut com una cita mundial i totalment online. Tot i això, entre els dies 20 i 25 de febrer realitzaran un World Tour, projectant sis pel·lícules en cinemes escollits de diverses ciutats de tot el món. A casa nostra, arribaran als Cinemes Girona de Barcelona, i a Madrid, a la Cineteca. Sis pel·lícules que demostren el bon estat de salut de la indústria del cinema nipó.

Els grans noms d’una nova onada de cineastes

Les sis pel·lícules que s’han escollit per la mostra són un exemple del talent dels nous directors que més estan triomfant entre el públic japonès. Amb títols que naveguen per distints gèneres, la selecció també és una bona forma de veure propostes tant comercials com d’autor.

El primer dels noms importants que trobem és Yoshida Keisuke, que presentarà dos films: Blue (ブルー, 2021) i Intolerance (空白, 2021). El primer, un melodrama ambientat al món de la boxa, i el segon, un drama neorealista. Seguidament, trobem a Zeze Takahisa amb In the Wake (護られなかった者たちへ, 2021), un film de cinema negre amb una investigació criminal amb el desastre de Fukushima de rerefons.

Als noms anteriors s’hi sumaran Maeda Tetsu, Koizumi NorihiroNarushima Izuru. El primer presentarà The Water Flows to the Sea (水は海に向かって流れる, 2023), una dramèdia familiar que va obtenir una molt bona acollida de públic; del segon podrem veure The Lines that Define me (線は、僕を描く, 2022), un retrat sobre el poder de la tradició, il·lustrat amb la relació entre un mestre i el seu deixeble i amb l’art de dibuixar amb tinta xinesa com a eix central; i del tercer ens arribarà Father of the Milky Way Railroad (銀河鉄道の父, 2023), un biopic del poeta Miyazawa Kenji, que competí al Festival de Shangai aconseguint convèncer a crítica i públic.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents