Jack Ryan torna a Amazon i parla català

- Advertisement -

Jack Ryan torna en una nova temporada, la 3a, a Amazon Prime Video en català. La plataforma ha anunciat que la popular sèrie d’acció Jack Ryan de Tom Clancy protagonitzada per John Krasinski s’estrena el dimecres 21 de desembre. La principal novetat és que els vuit episodis s’emetran també doblats en llengua catalana. I no només això. Aprofitant l’avinentesa també es podran veure en català les dues temporades anteriors. També s’ha sabut que la 4a temporada, que arriba a la plataforma el 21 de desembre tancarà la saga televisiva d’aquest personatge.

John Krasinski Jack Ryan
El Jack Ryan d’Amazon Prime és John Krasinski

Jack Ryan, un mite a Amazon en català

- Advertisement -

La nova temporada de la sèrie d’acció i suspens ens mostra Jack Ryan a la fugida i en una cursa contra el temps. Jack es veu implicat en una complicada conspiració per error i es converteix en un fugitiu a la deriva. Ara, buscat tant per la CIA com per una organització internacional de delinqüents que ell mateix ha descobert, Jack es veu obligat a passar a la clandestinitat, travessant Europa i intentant mantenir-se amb vida, mentre evita un conflicte mundial massiu. A més de Krasinski, també tornen Wendell Pierce com James Greer i Michael Kelly com Mike November. S’uneixen al repartiment de la sèrie Nina Hoss com a Alena Kovac i Betty Gabriel com a Elizabeth Wright.

- Advertisement -

Una saga de cine (i de sèrie)

L’adaptació de les novel·les de Tom Clancy han donat molt de joc a la història del cinema. Des que l’any 1990 es portés a la pantalla el primer llibre The Hunt for Red October amb Alec Baldwin interpretant el famós analista de la CIA el personatge ha crescut en popularitat i ha estat traslladat al cinema en un total de cinc ocasions. Harrison Ford va protagonitzar les dues següents pel·lícules Patriot Games (1992) i Clear and Present Danger (1994). L’any 2004 Ben Affleck va agafar el relleu del personatge a The Sum of All Fears i l’últim a interpretar-lo (al cine) va ser Chris Pine a Jack Ryan: Shadow Recruit (2014).

Jack Ryan al cinema
Totes les les cares de Jack Ryan al cinema

El primer i el tercer film del conegut com a Ryanverse van ser els més lucratius. Traduïts al català com La caça de l’Octubre Roig i com Perill imminent van recaptar arreu del món 122 milions de dòlars cadascun (40 més que Joc de patriotes). Ben Affleck va remuntar la franquícia de nou amb 118 milions de dòlars, però Chris Pine va fracassar rebaixant la recaptació a 50 milions.

L’any 2018 Amazon va convertir el personatge en el protagonista d’una sèrie. Des de llavors John Krasinski ha estat l’encarregat de mantenir viu l’analista de la CIA. Jack Ryan de Tom Clancy està coproduïda per Amazon Studios, Paramount Television Studios i Skydance Television i compta amb Andrew Form, Allyson Seeger, John Krasinski, Vaun Wilmott, Brad Fuller i Michael Bay com a productors executius, juntament amb Tom Clancy, David Ellison, de Skydance Television, Dana Goldberg, Bill Bost, Mace Neufeld i Carlton Cuse.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents