J. K. Rowling es passa dels mags als detectius

- Advertisement -

L’autora que ha canviat la història de la màgia gràcies a la seva saga d’èxit Harry Potter, es va decantar per desenvolupar una sèrie de novel·les de caire detectivesc, publicades entre 2013 i 2015. J. K. Rowling va publicar la primera sota el pseudònim de Robert Galbraith per després confirmar que era obra seva, per tal d’evitar l’expectació que podria suposar el seu retorn.

El protagonista dels 3 llibres és Cormoran Strike (The Cuckoo’s Calling, The Silkworm i Career of the Evil), un veterà de guerra que es converteix en detectiu privat i treballa en una petita oficina al carrer Denmark de Londres. Tot i tenir ferides psicològiques i físiques, l’experiència de Cormoran com a investigador de la Secció d’Investigació Especial és important en la resolució dels casos que han eludit a la policia algun temps. Avui Strike és contractat per John Bristow per investigar l’aparent suïcidi de la seva germana adoptiva, la súpermodel Lula Landry, ja que en realitat sembla més un assassinat.

- Advertisement -

- Advertisement -

La sèrie ha estat creada per Sarah Phelps, Tom Edge i Ben Richards, mentre que Michael Keillor s’ha encarregat de dirigir un dels capítols. Per altra banda, Tom Burke interpreta el protagonista Cormoran. Aquest nou projecte televisiu de J. K. Rowling s’uneix al de la minisèrie The Casual Vacancy, protagonitzada per Michael Gambon i Julia McKenzie.  

El primer llibre s’ha adaptat per a televisió i s’ha dividit en tres capítols d’una hora cadascun els quals es van estrenar el passat estiu a la BBC. Als EUA, la cadena HBO és l’encarregada de retransmetre la producció i en principi serà qui la portarà a Espanya properament.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents