‘Invincible’ (T2-P1), més i millor

- Advertisement -

Han passat dos anys i mig des del final de la temporada 1 d’Invincible, i ha valgut la pena l’espera. La sèrie d’animació de Prime Video, adaptació dels còmics de Robert Kirkman, continua destacant en el gènere dels superherois per la seva acció, personatges i animació.

Invincible
Invincible

- Advertisement -

La continuació de la història del jove superheroi Mark Grayson i els seus conflictes paternofilials es diferencia de la seva primera part per oferir uns arcs emocionals molt més personals i desenvolupats. L’equip de guionistes, amb Kirkman al capdavant, juga constantment amb l’estructura de guió, explorant els conflictes dels seus personatges amb la violència i el seu significat com a leitmotiv.  

El perquè de la violència

- Advertisement -

La primera part de la segona temporada de la sèrie deixa entreveure que el seu objectiu és que l’espectador vagi assimilant el contingut de totes les trames, posant constantment en relleu la magnitud dels fets que es narren, abans del seu desenllaç final, que es preveu apoteòsic.

Invincible
Invincible

Tot i els seus punts emocionals àlgids i amb un abast psicològic molt més ampli, hi ha moments que la trama peca d’una estructura un pèl dispersa, que fa que un tingui certes dificultats per entrellaçar-ho tot. Però, tot apunta, de cara a la segona part de la temporada, que totes les peces del trencaclosques acabaran encaixant. 

Pel que fa al treball d’animació, es nota una millora notable amb relació a la de la primera temporada, tant pel que fa a les expressions i moviments dels personatges com en el ritme i les transicions en les escenes d’acció. En conjunt, la sèrie continua destil·lant violència explícita pels quatre costats, però va un pas més enllà pel que fa a crueltat i excés.

En conclusió, l’únic apunt realment negatiu d’aquesta segona temporada d’Invincible és haver d’esperar fins a l’any vinent per poder veure la seva conclusió. Però, ben segur que no decebrà.

Veredicte

Agradarà: als que busquin una sèrie d’animació amb superherois complexos emocionalment i amb profundes trames.   

No agradarà: als detractors de l’animació i del gènere que es neguen a donar-li una oportunitat. 

Enganxòmetre: 7

- Advertisement -

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents