‘Intimidad’: el tsunami d’un clip sexual en males mans

- Advertisement -

La setmana passada va començar al País Basc el rodatge de la sèrie Intimidad amb què Netflix pretén fer-nos reflexionar sobre els límits de la privadesa. Verónica Fernández (Santo i Hache) i Laura Sarmiento (Matadero i La Zona) són les responsables d’aquesta nova producció original. La sèrie, a més, inclourà un repartiment femení d’allò més excepcional amb actrius com Itziar Ituño (La casa de papel i Ilargi guztiak. Todas las lunas), Patricia López Arnaiz (Feria i Ane), Emma Suárez (Criminal i Julieta), Verónica Echegui (Días de Navidad i 3 Caminos), Ana Wagener (El inocente i Bienvenidos a Edén) i Yune Nogueiras (Akelarre).

La història arrencarà en el moment en què un vídeo de contingut sexual i privat d’una política amb un bon futur per endavant es filtrarà a la premsa. La premissa permetrà que l’espectador s’endinsi a la vida de quatre dones que es veuen obligades a trepitjar la frontera entre allò que pertany a la vida pública i a la vida privada. On són els límits entre una i l’altra? Què passa quan la nostra intimitat queda exposada davant del públic i tothom és capaç de dir-hi la seva?

- Advertisement -

Verónica Fernández afirma que “la vida canvia en un instant o en un clic. La teva vida privada deixa de ser privada per convertir-se en pública amb qüestió de mil·lèsimes de segon. Algú prem un botó i de sobte provoca un huracà, incontrolable. I com una epidèmia, la teva intimitat viatja a una velocitat incommensurable de pantalla a pantalla. La indefensió, que produeixen aquests nous temps, i la sensació que les fronteres de la intimitat i de la privacitat són invisibles per a molts són l’ADN d’aquesta sèrie ” . I Laura Sarmiento afegeix que “Intimidad és una història sobre la imatge que vam triar projectar i el desajust amb la realitat. Els personatges de la sèrie viuen, com nosaltres, en un món en què els marges del que és privat i del que és públic són erràtics, variables, estranys. La sèrie explica també que el fet d’exposar la privacitat dels altres no és una cosa anecdòtica, sinó potencialment devastador per a la víctima. I massa vegades es justifica culpabilitzant-la. La sèrie parla d’aquesta injustícia com un impediment perquè les persones que han estat víctima d’aquestes violacions puguin aixecar cap “.

- Advertisement -

A la direcció del projecte hi trobarem Jorge Torregrossa (Hache, ÉLITE i Fariña), Ben Gutteridge (The Naked Man i Steak Knife), Marta Font (Mira lo que has hecho) y Koldo Almandoz (Oreina (Ciervo)).

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents