Internet: la sortida pels joves creadors de sèries

- Advertisement -

Ahir divendres 8 a la sala Arts Santa Mònica, es va dur a terme la taula rodona sobre “com tirar endavant la teva sèrie”. L’acte va estar moderat per Hector Mas, director del Festival Ull-nu, i va comptar amb la presència dels guanyadors del Premi del Jurat de les dues edicions del ‘Showcase de Pilots de Ficció’, organitzat per Serielizados dins del Festival zoom d’Igualada.

Els ponents van ser: Adrià Espí (de la sèrie El Mort Viu), Ivan Panisello (autor de Hipsterland), Carlos Martín (creador d’Air) i Miquel Segarra (de Vostè no és aquí). Basant-se en la seva pròpia experiència van aportar una pertinent visió sobre la realitat actual de la creació audiovisual i de com ha estat la seva immersió en aquesta industria. Durant la xerrada es van tractar temes com el fet que actualment la majoria de projectes fets per joves, són per Internet.

- Advertisement -

En el cas dels ponents, tots menys l’Ivan Panisello tenien projectes de websèrie. Segon Segarra, Internet s’ha convertit en un “magnífic camp de proves” per als joves creadors que no tenen molts diners (els quatre projectes van fer una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami) i que volen submergir-se en la industria audiovisual. Pels ponents Internet, en la majoria de casos serveix com a via d’accés a la televisió: “Ens hem d’adaptar”, deia Carlos Martín. “S’han de fer coses que després et donin pas a la tele”.

- Advertisement -

Taula rodona Serielizados Fest

També es va comentar que tot i els avantatges que pugui plantejar aquest mitjà, també suposa un handicap pels creadors. “En deu segons has de trobar la manera d’enganxar al públic”, deia Martín. Cada vegada més, la gent s’ha acostumat a veure vídeos per Youtube però perquè la gent se’ls miri han de ser curts i amb un contingut entretingut. A l’hora de fer una websèrie, la limitació del temps pot arribar a ser un problema: “A Internet no es té la voluntat de donar una oportunitat”, comentava Adrià Espí, si no atrapes a l’espectador durant els primers segons, l’has perdut.

De cara a produir sèries per televisió, els ponents també coincidien que a Espanya, les grans cadenes de televisió aposten poc pels joves creadors. Ivan Panisello i el seu equip van tenir la gran sort que la Xarxa es va interessar per la seva sèrie i en breus es podrà veure en televisions locals, però ell mateix explicava que al sortir de la carrera va anar a Atresmedia a presentar un projecte i li van dir que “ja podia tornar per on havia vingut”. En aquest sentit, tots afirmaven que és important decidir què es vol fer i tenir clar per a quin mitjà, sigui Internet o televisió, però que també és important buscar l’equilibri a l’hora de fer un projecte: “Fer un híbrid, alguna cosa que enganxi però que sigui personal teu”.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents