‘In the heights’: el musical de l’any arriba als cinemes

- Advertisement -

L’any 2008 el compositor, lletrista, actor, cantant, dramaturg i productor va estrenar a Broadway el musical In the heights (En un barrio de Nueva York) el qual va guanya dos premis Tony i un Grammy. Ara, la història arribarà al cinema. El musical és un gènere molt minoritari dins la producció de Hollywood, perquè sol ser molt costós, però sempre que hi ha una adaptació d’alguna obra de Broadway és tot un espectacle.

- Advertisement -

Ara, sota la direcció de Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) i amb guió de Quiara Alegría Hudes (llibretista original) In the heights s’ha convertit en una pel·lícula que s’estrena el 18 de juny, després d’haver estat endarrerida un parell de vegades a conseqüència de la crisi de la Covid-19. La cinta explica la història de l’Usnavi, l’amo d’un celler a Washington Heights que hereta la fortuna de la seva àvia i es prepara per jubilar-se a la República Dominicana, quan diferents circumstàncies que l’envolten es comencen a ocórrer en el transcurs de 3 dies en el seu veïnat.

- Advertisement -

Amor, família, somnis trencats, esperança i bona música. A més, la composició musical la fa molt rica i es tenyeix de tons de raps d’estil lliure, números de salsa i altres ritmes llatins. A més, l’obra fa un retrat profund de la diversitat social i cultural del barri de Washington Heights, habitat per una comunitat llatinoamericana molt activa. Lin-Manuel Miranda tornarà a aparèixer i ho farà acompanyat d’Anthony Ramos, Rita Moreno, Melissa Barrera i Corey Hawkins, entre altres.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents