Impacte!: els drets humans a les sales de Catalunya

- Advertisement -

Arriba un nou festival de cinema al voltant dels drets humans, amb una selecció de títols que comparteixen un fort comentari social i que pretenen generar debat sobre la justícia global.

A partir del 8 d’abril i fins a l’11 del mateix mes, el festival es podrà gaudir de forma presencial a les següents sales de cinema: Cinemes Girona (Barcelona), Cinema Truffaut (Girona), ScreenBox (Lleida) i CineBaix (Sant Feliu de Llobregat). La selecció és de 10 llargmetratges i 10 curtmetratges de diverses veus internacionals, molts són estrenes mundials. Alguns dels títols més sonats són L’aventura (Marianne Chaud, 2020), que s’encarregarà d’inaugurar el festival; Canción sin nombre (Melina León, 2019), un testimoni sobre el tràfic de nadons al Perú que va ser programada a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes; o el curtmetratge L’execució (Jeroen Van der Stock, 2020), una de les propostes més impactants de tota la programació sobre la pena de mort d’Ivon Ray Stanley.

- Advertisement -

                     L’aventura (Marianne Chaud, 2020)

- Advertisement -

                   Canción sin nombre (Melina León, 2019)

El festival, però, se celebrarà de forma híbrida. A partir del 12, i fins al 25 d’abril —final oficial de la programació— es podrà seguir a través de la plataforma Filmin i a la pàgina web del festival. D’aquesta manera, ens arriben un total de 20 llargmetratges i 20 curtmetratges nous, de vint-i-dues nacionalitats diferents.

A més, es podrà assistir també a nombrosos debats i col·loquis que acompanyen les projeccions. En el cas dels dies presencials, es podran seguir tres sessions virtuals de conversa amb diferents directors des de les sales de projecció, o bé des del canal de Youtube del festival. Són: la catalana Cèlia Novis, que presenta Hi havia una vegada una casa (2020) sobre la migració espanyola als EUA; Javier i Guillermo Fresser, directors de El Monstruo Invisible (2020); i Thomas Sideris amb el seu documental El riu enfangat de Baasim (2019).

                       El monstre invisible (Javier i Guillermo Fresser, 2020)

Empatia, mirada crítica i compromís són les promeses d’aquest festival i el seu contingut a l’hora d’apropar-se a temàtiques socials de màxima urgència, com són els refugiats (des de la migració a l’acollida) o el feminisme (l’empoderament femení, la violència i sistema masclista…), entre d’altres.

Tota la programació i més  informació sobre el festival la podeu trobar a la seva pàgina web.

 

- Advertisement -
Maria Garau
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents