Impacte!: els drets humans a les sales de Catalunya

- Advertisement -

Arriba un nou festival de cinema al voltant dels drets humans, amb una selecció de títols que comparteixen un fort comentari social i que pretenen generar debat sobre la justícia global.

A partir del 8 d’abril i fins a l’11 del mateix mes, el festival es podrà gaudir de forma presencial a les següents sales de cinema: Cinemes Girona (Barcelona), Cinema Truffaut (Girona), ScreenBox (Lleida) i CineBaix (Sant Feliu de Llobregat). La selecció és de 10 llargmetratges i 10 curtmetratges de diverses veus internacionals, molts són estrenes mundials. Alguns dels títols més sonats són L’aventura (Marianne Chaud, 2020), que s’encarregarà d’inaugurar el festival; Canción sin nombre (Melina León, 2019), un testimoni sobre el tràfic de nadons al Perú que va ser programada a la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes; o el curtmetratge L’execució (Jeroen Van der Stock, 2020), una de les propostes més impactants de tota la programació sobre la pena de mort d’Ivon Ray Stanley.

- Advertisement -

                     L’aventura (Marianne Chaud, 2020)

- Advertisement -

                   Canción sin nombre (Melina León, 2019)

El festival, però, se celebrarà de forma híbrida. A partir del 12, i fins al 25 d’abril —final oficial de la programació— es podrà seguir a través de la plataforma Filmin i a la pàgina web del festival. D’aquesta manera, ens arriben un total de 20 llargmetratges i 20 curtmetratges nous, de vint-i-dues nacionalitats diferents.

A més, es podrà assistir també a nombrosos debats i col·loquis que acompanyen les projeccions. En el cas dels dies presencials, es podran seguir tres sessions virtuals de conversa amb diferents directors des de les sales de projecció, o bé des del canal de Youtube del festival. Són: la catalana Cèlia Novis, que presenta Hi havia una vegada una casa (2020) sobre la migració espanyola als EUA; Javier i Guillermo Fresser, directors de El Monstruo Invisible (2020); i Thomas Sideris amb el seu documental El riu enfangat de Baasim (2019).

                       El monstre invisible (Javier i Guillermo Fresser, 2020)

Empatia, mirada crítica i compromís són les promeses d’aquest festival i el seu contingut a l’hora d’apropar-se a temàtiques socials de màxima urgència, com són els refugiats (des de la migració a l’acollida) o el feminisme (l’empoderament femení, la violència i sistema masclista…), entre d’altres.

Tota la programació i més  informació sobre el festival la podeu trobar a la seva pàgina web.

 

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents