Humor cinèfil a costa de Donald Trump al Saló del Còmic

- Advertisement -

Qui ens anava a dir que en una revista de cine acabaríem barrejant la política amb l’humor gràfic. I tot plegat amb el cine com a excusa i el Saló del Còmic com a escenari. I és una de les exposicions més interessant d’aquesta 35è certamen no va de superherois sinó del “nou líder del món lliure”. I gran part de les paròdies dels il·lustradors seleccionats tenen un rerefons cinèfil amb un humor molt àcid i fresc.

Trump saló comic

- Advertisement -

El nou president dels Estats Units és un polític atípic que que no deixa ningú indiferent. La seva peculiar personalitat ha aconseguit acaparar la mirada de dibuixants d’arreu del món, que l’han convertit en la diana de sàtires de tots els tipus amb estils molt diferents. L’exposició Retratant a Donald Trump, comissariada per l’humorista gràfic Jaume Capdevila ‘Kap’ compta amb les creacions de ninotaires d’arreu del món amb el polític ros més famós del planeta… Amb el permís de Putin.

- Advertisement -

Trump saló comic

Humoristes, il·lustradors i tota mena d’activistes del llapis, satiritzen Trump de forma despietada “per desvetllar consciències i revelar les conseqüències de les seves accions irreflexives i les seves polítiques de confrontació”, explica Jaume Capdevila. El comissari de la mostra afirma que “alçant un mur de dibuixos, potser aconseguim que la sàtira, l’humor i la mordacitat ens protegeixin de la intolerància i l’estultícia”.

Trump saló comic

L’exposició compta amb obres dels principals dibuixants de la premsa catalana i espanyola com Forges (El País) Manel Fontdevila (ElDiario.es), Ferreres (El Periódico), Puebla (ABC) o Gallego y Rey (El Mundo), així com els vinyetistes d’El Jueves, Mongolia i Orgullo y Satisfacción, al costat d’altres dibuixants com Andreu Buenafuente.

Trump saló comic

També hi ha exposada la sàtira és un llenguatge universal tot fen un tomb per l’obra dels principals humoristes de la premsa internacional actual, entre els que hi ha Patrick Chappatte (The New York Times), Ann Telnaes (The Washington Post), o Ángel Boligán (El Universal, de Mèxic), o dibuixants de les principals revistes humorístiques del planeta, des de The New Yorker a Charlie Hebdo.
Trump saló comic

Trump Saló Còmic

Trump Saló Còmic

- Advertisement -

Trump saló comic

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents