Els crits de guerra de ‘House of the Dragon’ ja es senten a prop

- Advertisement -

Els tambors de guerra ja han començat a sonar i ara et toca a tu escollir el bàndol. House of the Dragonla impressionant preqüela de Game of Thrones, tornarà aquest estiu. Després de gairebé dos anys del final de la primera temporada, el 17 de juny de 2024, els dracs de Westeros començaran a dansar.

Un retorn immillorable als Set Regnes

Pocs finals han resultat tan polèmics com el de Game of ThronesDesprés de nou anys liderant audiències i generant una comunitat internacional de fanàtics, el final atropellat i amb buits de guió dels showrunners David Benioff i D.B. Weiss va deixar un regust amarg. Després d’aquesta experiència, molts dels seguidors del món fantàstic creat per George R. Martin, miraven amb reticència i desconfiança els projectes de spin-off que s’anaven anunciant. L’interès de HBO per explotar al màxim el seu projecte més exitós xocava frontalment amb la decepció de la comunitat més fidel. Per sort, quan va arribar House of the Dragon, el resultat va deixar embadalida i encantada fins i tot l’audiència més crítica.

- Advertisement -

Ambientada uns dos segles abans de la sèrie original, House of the Dragon narra un dels conflictes bèl·lics més importants de la història de Westeros, conegut com “La Dansa dels dracs”. Quan el rei Viserys Targaryen mor, la seva successió divideix el regne en dues faccions: els que consideren que el rei legítim és el seu primogènit masculí, Aegon, tal com dicta la llei, i aquells que donen suport a la seva filla Rhaenyra, a qui el mateix rei havia triat com a successora. Els primers, dirigits a l’ombra per la casa Hightower, seran coneguts com “Els Verds”, mentre que els segons es coneixeran com “Els Negres”.

- Advertisement -

Rhaenyra Targaryen encapçala el bàndol negre reivindicant el seu dret a governar

Una adaptació a l’alçada

La primera temporada tenia per objectiu anar explicant les bases del conflicte. Una tasca gens senzilla, ja que implicava grans salts temporals i canvis en el repartiment, en haver de resumir en deu capítols successos que s’allargaven més de vint anys. Tot i això, el resultat no va decebre ningú. La tasca de Ryan Condal, que substituïa a Benioff i Weiss com a showrunner, juntament amb el mateix Martin (més implicat aquí que a la sèrie original), va resultar en una adaptació molt més fidedigne a l’esperit dels llibres.

Per altra banda, l’adaptació partia amb un punt a favor. Per una banda, a diferència de la sèrie original, el material que s’adaptava ja estava finalitzat del tot. Per l’altre, el llibre Foc i Sang està plantejat com un llibre d’història i no com una novel·la, deixant buits a la interpretació per aquells fets que no quedaven clars a les fonts. Així, la sèrie podia permetre’s fer revelacions i canvis que no estaven al llibre sense trair el material original.

Dos tràilers, data d’estrena i un dilema

El 21 de març, HBO va llençar la notícia que molts dels fans esperàvem. Després de gairebé dos anys ja s’ha confirmat la data d’estrena. Per anunciar-ho, a més, van llençar dos tràilers, cada un des de la perspectiva dels dos bàndols. A més, l’eslògan planteja a l’espectador un difícil dilema: triar un bàndol per la guerra imminent.

Els tràilers, a més, van permetre que es poguessin veure fragments dels moments més esperats pels lectors. També es van recuperar espais que ja coneixíem de Game of Thrones que podrem tornar a visitar en aquesta segona temporada, com el Nord governat pels Stark.

En aquesta nova temporada tornarem a visitar el Mur i el regne del Nord, governat per la família Stark

Amb tots els jugadors preparats i les fitxes sobre el tauler només queda esperar al 17 de juny per tornar a un món de màgia, traïcions, violència i dracs.

Tràiler Verds:

- Advertisement -

Tràiler Negres:

Tràiler final

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents