‘Guardiana de dracs’, un viatge a la tradició oriental

- Advertisement -

Arriba Sant Jordi i aquest any tenim una guardiana de dracs per celebrar la Diada al cinema! I és que el director Salvador Simó (Buñuel en el laberinto de las tortugas (2019) estrena aquest 19 d’abril el seu segon llargmetratge que ens durà volant a la Xina imperial. I la podrem veure amb doblatge català.

- Advertisement -

Recordem que el seu primer film va rebre una bona pila de reconeixements. Entre els més destacats hi ha el Premi Goya a la Millor Pel·lícula d’Animació, el premi a la Millor Pel·lícula d’Animació als Premis del Cine Europeu i als Premis Platino, així com la preselecció als Oscars 2020Dragonkeeper (en la seva versió original en anglès) va ser el film inaugural del Festival de Màlaga aquest 1 de març. És la primera vegada que una cinta d’animació obre el festival més prestigiós de cinema iberoamericà. La direcció del film és compartida amb Li Jianping.

- Advertisement -

A diferència del seu primer llargmetratge, Guardiana de dracs està enfocada a un públic més aviat familiar. El film adapta un part de la saga literària homònima de l’autora australiana Carole Wilkins. En concret està basada en la primera de les sis novel·les, publicada el 2003. La resta de llibres van publicar-se entre 2005 i 2008 i descriuen les aventures de la Ping i el drac Dranzi al llarg de les seves vides. En aquesta pel·lícula es narra la història d’una jove heroïna que, al llarg de la dinastia Han, viatja d’una punta a l’altra de la Xina amb un ou de drac. El vincle entre la jove i el drac amaga una llegenda que ha restat oculta al llarg dels anys…

Dragonkeeper

Guardiana de dracs: tradició xinesa feta a casa

“Temps foscos en l’antic imperi xinès. Els dracs, antany amics i savis aliats dels homes, porten anys perseguits i engabiats. En una llunyana fortalesa, una jove ajuda a l’últim drac viu a escapar de la seva captivitat. Ping s’uneix a ell en una trepidant aventura per a recuperar el seu tresor més preuat: l’últim ou de drac. Aquesta joia va ser robada per un malvat bruixot que desitja el poder que en ell resideix per a aconseguir la immortalitat. Perseguida pels exèrcits de l’Emperador, aquesta estranya parella s’embarca en un apassionant viatge a través de la Xina. Inevitablement, tots dos aprendran a créixer junts i a confiar l’u en l’altre per a derrotar als seus enemics i garantir la supervivència del llinatge dels dracs”.

Guardiana de dracs és una coproducció hispano-xinesa que gaudeix d’un pressupost de 24 milions d’euros. Als EUA i el Canadà tindrà també una gran estrena a les sales de cinema. Està produïda per Guardián de Dragones A.I.E., Telefónica Audiovisual Digital i Atresmedia Cine a Espanya. Per la part asiàtica hi intervenen China Film Animation, filial de China Film Group. El guió va a càrrec de Pablo Castrillo, Ignacio Ferreras, Rosanna Checcini i la mateixa Carole Wilkinson. Elizabeth Castro i Zhang Bo s’han encarregat del disseny gràfic. Entre les veus a la versió en anglès compta amb la del nominat a l’Oscar Bill Nighy com a veu del drac Danzi. Mayalinee Griffiths serà la veu de la nena protagonista. La distribuïdora és l’empresa catalana A Contracorriente

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents