Granollers recupera el cinema al centre de la ciutat

- Advertisement -

Cinema Edison Granollers és el nom del nou espai dedicat al cinema al centre de la ciutat. L’equipament municipal del Centre Cultural de Granollers. L’espai, que s’obre al públic el 19 de desembre serà gestionat per la Fundació Privada Associació Cultural que ha guanyat el concurs públic per a l’execució d’un projecte de cinema per a tots els públics en un equipament integral dedicat al cinema i a la imatge. La idea és que convisquin a la sala l’exhibició cinematogràfica, els programes formatius, la relació amb el seu entorn i el suport a projectes creatius.

- Advertisement -

Segons explica l’ajuntament en un comunicat, el Cinema Edison neix fent convergir una voluntat municipal amb una reivindicació ciutadana: la de gaudir d’un espai de cinema al centre de la ciutat. El nom del nou cinema és un homenatge a la Sala Edison, inaugurada al 1906, situada a la plaça de Maluquer i Salvador, al carrer de Thomas Alva Edison (aquest nom de carrer es va posar l’any 1933). Granollers torna a tenir cinema al centre de la ciutat, 12 anys després que es tanques la darrera sala.

- Advertisement -

El projecte d’exhibició pel nou espai compta amb diferents programes, buscant relacionar projectes passats i futurs, augmentant el públic actual, mantenint una presència important de la versió original, posant en valor el cinema com a fet cultural de primera i buscant un clar arrelament a la ciutat. Els objectius són oferir una programació de cinema variada, de proximitat i amb un component d’interès cultural constant i a la vegada que acollir els projectes d’exhibició existents Fantastik Granollers el Docs Barcelona sense oblidar el festival de cinema a la fresca, CinemaFreshhh. 

granollers edison cinema

El nou projecte de cinema tindrà una programació estable amb diferents pel·lícules en cartellera durant com a mínim el cap de setmana a partir de dijous i en diferents sessions, amb capacitat de combinar estrenes, V.O. sempre amb plena complementarietat amb la oferta privada de la ciutat.

Comença el públic

Dimecres 19 de desembre, a les 19 h, a la pantalla de l’Edison es farà la projecció inaugural que serà una pel·lícula triada a través d’un concurs popular. Fins al 2 de desembre a www.cinemaedison.cat i a les xarxes socials es podrà votar un llistat de pel·lícules, la més votada serà la que es projectarà, i fins el moment de la projecció no es donarà a conèixer el nom del film. 
- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents