Gossos, els millors amics del cinema

- Advertisement -

Ja fa un temps va morir un dels gossos de més èxit al territori nacional, Cook, un jack russell terrier que va viure fins a 15 anys. Nascut a Castelldefels, va ser un animal que va aparèixer a sèries com La que se avecina, Aquí no hay quien viva o Los Serranos, però potser el seu paper més conegut va ser protagonitzant els anuncis de la Loteria Primitiva d’Espanya i la posterior adaptació al cinema del seu personatge de gos milionari i excèntric al film Pancho: El gos milionari (2014). La pel·lícula va passar sense pena ni glòria i amb la crítica prou en contra, tot i mostrar la típica història d’aventures familiar amb un heroi un tant peculiar. Com a curiositat cal destacar que el gos cobrava 500 euros per dia de rodatge, un sou més que digne que més d’un actor ja voldria.

- Advertisement -

Avui us portem una selecció de pel·lícules que tenen com a protagonista aquests amics peluts. Algunes d’elles et faran riure molt i d’altres, simplement, t’emocionaran per l’impacte que tenen aquests éssers en nosaltres.

Hachi-ko (1987)

- Advertisement -

Aquest drama està basat en fets reals que varen tenir lloc al Japó, mostra la fidelitat d’un gos cap al seu amo, fins i tot desprès de la seva mort. Hachiko és un gos que cada dia va a buscar el seu amo a l’estació fins que un dia ell mor i l’animal continua esperant el seu retorn fins a l’eternitat. Potser, el remake del 2009, Hachiko: A dog’s Story, amb Richard Gere com a protagonista és la versió més coneguda del film, però la primera adaptació va fer-se al propi país nipó. Com a homenatge a l’animal, per tot el món hi ha estàtues commemoratives que reflecteixen la fidelitat dels gossos.

K-9 (1989)

Film que explica el vincle entre un policia i el gos que li assignen per treballar conjuntament. El problema sorgeix quan cap dels dos membres de l’equip sap treballar en equip i el gos acaba destrossant la seva llar i vida sexual. Al final, mica en mica es van entenent i esdevenint un bon equip. Aquesta història es deixa veure i és entretinguda. Tot i el pas del temps encara avui dia encara té adeptes i es van fer dues seqüeles més sobre el gos policia.

Un altre gos policia important ha estat Kommissar Rex, que des de l’any 1994 al 2004 van anar emetent capítols de la sèrie d’un pastor alemany amb una intel·ligència sorprenent, capaç de capturar tots els delinqüents de la ciutat.

White Fang (1991)

Film que esdevé l’adaptació de la novel·la d’en Jack London, que explica les aventures d’un jove que viatja a Alaska en plena febre de l’or, disposat a reclamar l’herència del seu pare. Allà entaularà un encreuament entre llop i gos anomenat Ullal Blanc i mostrarà els valors de l’amistat i la supervivència en plena natura. També ha tingut una seqüela i sèrie que de nou expliquen el vincle de l’amistat entre animals i humans.

Al 2006 va arribar la pel·lícula Eight Below, protagonitzada pel desaparegut Paul Walker i basada en fets reals, que mostra com una expedició a l’Antàrtica ha d’abandonar els seus gossos guia degut a una forta tempesta i un inesperat accident. Els gossos uniran forces per a sobreviure fins que puguin rescatar-los. Al 1983 la història ja havia estat adaptada pels japonesos, fins que Disney va recuperar els fets i conduir-los al cinema en una correcta adaptació.

Beethoven (1992)

- Advertisement -

Potser seria la comèdia familiar per excel·lència que ha estat present a la infantesa de molt. Explica les aventures d’un gos de raça Santbernat que escapa de les mans d’uns lladres que han robat una botiga d’animals, finalment l’animal topa amb una casa meravellosa i una gran família, en definitiva el seu somni. Tot i que la primera va ser aquesta, va esdevenir una saga que encara estiren fins a l’actualitat i que la conformen 8 pel·lícules. També cal dir que cada vegada ha anat denigrant més i s’ha perdut l’essència i novetat que atorgava en un principi.

Homeback Bound: The Incredible Journey (1993)

En aquesta ocasió els protagonistes són dos gossos i un gat que es perden i s’allunyen molt de la família amb la que viuen, així comencen una aventura per a trobar el camí a casa. Un film prou equilibrat entre comèdia i drama que mostra l’amistat des de el punt de vista dels 3 animals i demostrant que la unió fa la força. Van fer una segona part 3 anys desprès prou desconeguda que no aportava res nou a la anterior, ja que els animals tornen a perdre’s però aquesta vegada a una gran ciutat en compte de recórrer els boscos.

101 Dalmatians (1996)

Es tracta d’un remake del clàssic conte de Disney que va esdevenir en imatge real 35 anys més tard que l’original. La malvada Cruella de Vil (interpretada per Glenn Close) està obsessionada amb les pells i desitja tenir un abric amb pell de dàlmata. Casualment una de les seves dissenyadores explica a Cruella que ella i el seu marit tenen una parella de dàlmates que estan esperant cadells, aleshores la seva ment comença a planejar un malèvol pla per a obtenir la seva pell. Potser no és la millor adaptació, però és entretinguda, té punts d’humor i aventures, en definitiva és una versió prou correcta pel públic al qual està enfocada.

https://www.youtube.com/watch?v=XBJD-lxh078

Air Bud (1997)

Producte de l’explosió de films basats en gossos merament pel l’entreteniment familiar va sorgir aquesta de 6 pel·lícules entre 1997 i 2006 sobre un gos que és un crack del bàsquet i té una habilitat prodigiosa per a encistellar. Un nen es troba l’animal i junts crearan un vincle molt fort que perillarà quan els mitjans de comunicació descobreixen les capacitats del gos i volen treure profit d’ell. No calien tants films per dir el mateix amb una versió hi havia prou per fer la gràcia i arribar als nens.

Marley & Me (2008)

Aquesta història d’amor és poc convencional ja que està explicada més respecte la vida d’un gos que és adoptat per un matrimoni recent casat i tota la evolució de l’animal des de cadell fins la seva mort, així com els problemes que ocasiona per les destrosses de la casa, els bons moments, etc. La combinació de comèdia familiar amb drama esdevenen un bon cocktail tot i que hom no imagina cap a on anirà el film degut al seu contingut còmic conduït per Jennifer Aniston i Owen Wilson. Uns anys més tard van fer la seqüela per a treure l’espina clavada que va deixar el gos, però en aquesta ocasió la fórmula no va funcionar.

Hotel for dogs (2009)

Es tracta d’una comèdia familiar que narra la història de dos orfes que troben un gos i decideixen amagar-lo a un hotel abandonat. Amb el temps van adoptant més gossos i adaptant l’hotel especialment per a ells, tot de manera clandestina, fins que els veïns comencen a sospitar pels lladrucs i intervindran en descobrir qui hi ha darrera de tot l’enrenou. El film és entretingut i original, ja que mostra un paradís pels animals i és molt curiós tot el que els nens van creant pel seu confort.

Marmaduke (2010)

L’adaptació d’un còmic esdevé en un gos que xerra i que es troba en mig d’uns aldarulls entre gossos del carrer i de raça. El gran Danès haurà de posar ordre al nou barri on s’ha mudat mentre intenta conquerir la gosseta dels seus somnis.

Aquest film no aporta res nou i recorda molt a la història que té lloc a Beberly Hills Chihuahua (2008), una trama molt estirada que només entretindrà als més petits de la casa.

Està clar que els gossos són el millor amic de l’home i per això hi ha moltes pel·lícules que ho reflecteixen, però tampoc podem obviar dues de les gran sèries clàssiques amb aquest animal com a protagonista: Lassie i Rin Tin Tin. A més existeixen moltes més pel·lícules d’animació on tenim aquests protagonistes i d’altres amb animals en general, però se’n parlarà properament.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents