‘Incerta glòria’: la Guerra Civil de Joan Sales arriba al cinema

- Advertisement -

Incerta glòria és el nou film d’Agustí Villaronga basat en la novel·la de Joan Sales. Produït per Massa d’Or, la cinta repeteix el tàndem de l’exitosa Pa negre, juntament amb TV3 que també forma part de la producció. El rodatge va arrencar a terres aragoneses, a la cartoixa de Nuestra Señora de las Fuentes de Sariñena, una de les localitzacions principals del film, juntament amb Barcelona, La Garriga, Jafre de Fer i Rubí. El rodatge va finalitzar a finals de juny i després del pertinent període de postproducció la pel·lícula està llesta i té la vista posada a l’estrena a les sales està prevista pel 17 de març.

'Incerta glòria’

- Advertisement -

Segons va explicar la productora Isona Passola “com en el Tercer home quan Josep Cotten descobreix a Orson Welles en la Viena devastada, la nostra Incerta glòria és una història d’amistat profunda que topa, també, amb les ètiques confrontades dels protagonistes”.

- Advertisement -

La guerra… sempre la guerra

La pel·lícula és la versió cinematogràfica de l’obra homònima de Joan Sales, i relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó. La profunditat psicològica dels personatges, la visió del conflicte des d’una perspectiva gairebé filosòfica, la complexitat de les situacions col·lectives i la grandesa dels seus protagonistes l’han consagrat com un títol indispensable sobre la Guerra Civil. Tot i això, no se la pot considerar exclusivament una obra sobre la Guerra Civil Espanyola, perquè a partir d’aquesta realitat concreta pretén abordar temes universals.

'Incerta glòria’

Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí són els actors protagonistes i el guió és de Coral Cruz i del mateix Agustí Villaronga. La producció d’Incerta glòria és de Massa d’Or, amb coproducció de Televisió de Catalunya i la participació de TVE i Movistar+.

 Joan Sales no passa de moda

En els darrers temps hi ha hagut una recuperació de la novel·la de Sales, sobretot a partir de la traducció a l’anglès de 2014 (The Economist la va valorar com una de les 10 millors novel·les de ficció publicades en anglès), que va ser molt ben valorada per la crítica. L’any passat el TNC la va portar a escena amb direcció d’Àlex Rigola.

Joan Sales (1912-1983) va estudiar Dret i de ben jove va fer de professor de català. Després de la guerra, va haver d’exiliar-se i va passar per França, Mèxic i la República Dominicana. L’any 1948 va tornar a Catalunya i es va dedicar a tasques editorials. Només va publicar dues novel·les al llarg de la seva vida: Incerta glòria i El vent de nit. 

Incerta Gloria

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents