Girona s’omple de talent i cinema

- Advertisement -

Des de fa gairebé 30 anys, la ciutat de Girona acull cada any el Festival de Cinema de Girona, una trobada plena de talent internacional i bon cinema. La 28a edició està a punt d’arribar, del 28 de setembre a l’1 d’octubre amb una àmplia selecció de pel·lícules, curtmetratges, documentals, videoclips i un munt d’activitats paral·leles. El Festival va arrancar l’any 89, quan un grup de joves gironins va voler compartir les seves creacions artístiques, al mateix temps que compartien els espais que havien inspirat grans directors com Clint Eastwood.

Festival cinema girona 2016
Clint Eastwood a Palafrugell (Girona)

Festival de festivals

- Advertisement -

Des d’aleshores han passat un munt de personalitats del món audiovisual de 130 països diferents com Andrea Denis Rios, Uma Ysamat, Gerard Quintanta, Macarena Gómez, Mari Rauvanlahti o Pegah Urresti, entre d’altres. A més a més, el Festival també acull altres certàmens de les mateixes característiques com el festival Cinemaginaire de França, el FIGLN de Barcelona, l’Art Film d’Ucraïna o el Web Sèries de Madrid.

- Advertisement -

Pel que fa als emplaçaments d’aquesta 28a edició, comptarà amb vuit espais diferents com els Cinemes Albèniz, la Casa de Cultura o la Carpa del Festival. Dins la Secció Infantil, es van inscriure un total de 561 pel·lícules de les quals, després d’un laboriós treball de selecció, se n’han escollit 25 en representació de 16 països del món, entre ells Argentina, Austràlia, Japó, Israel i França, entre d’altres.

Festival cinema girona 2016

Dins la Secció Handicapped, dirigit per Àngels Alcañiz, s’ha fet una selecció de tres curts, tres documentals, dinou obres dramàtiques i un curt experimental. La particularitat de la secció, és que totes les obres tenen com a temàtica el handicapped, és a dir, que ha estat dirigida per una persona amb un handicap.

Recuperant història

Un dels grans reclams d’aquest any, és l’acte de clausura que està protagonitzat pel film Amor Adolescente, amb guió de l’autor gironí Josep Maria Gironella. Dissabte 1 d’octubre es projectarà el film que ha estat restaurat, ja que havia començat un procés de destrucció irreversible. Després de 50 anys, es podrà tornar a veure aquesta pel·lícula rodada en terres gironines, dins el marc de la secció Made in Costa Brava Girona.

Festival cinema girona 2016
Fotograma de la pel·lícula ‘Amor Adolescente’

Algunes de les activitats de les quals en podrem gaudir en aquesta nova edició, són les jornades de networking, en les quals diferents negocis relacionats amb el cinema mostraran els seus productes, al mateix temps que els exhibeixen en diverses performances. Per altra banda, també hi ha el Festival TV, que es tracta d’un plató del qual disposa el Festival on es fan entrevistes i reportatges que s’emeten pel seu propi canal d’Internet. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web del Festival.

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents