La Lollo

- Advertisement -

Acaba de morir a 95 anys, Gina Lollobrigida, la Lollo, que a més d‘un sex symbol, una gran estrella del cinema italià, havia estat una bona fotògrafa i escultora i fins i tot es va presentar a les eleccions al Senat italià a 91 anys, per a un partit força reaccionari. Un amic meu estava enamorat de la Lollo, igual que milions d’espectadors com ell, enamorats d’una estrella de cel·luloide, perquè mai no l’havia conegut en persona i em deia que sentia enveja de mi perquè l’havia entrevistat diverses vegades.

Per a mi, la millor època de la Lollo va ser als anys 50. Fanfan, la tulipe; Les belles de nuit, Pan amor i fantasia, Pan amor i gelosia… títols que la van portar a Hollywood donant-li fins i tot una estrella al carrer de la fama, Beat the Devil (un John Huston que us recomano entusiàsticament), Trapezi, La dona és maca del món, Salomó i la reina de Saba, Quan bull la sang, La dona de palla

Gina Lollobrigida, una vida de cine

- Advertisement -

Com a actriu era molt sexy. I va crear un personatge que jugava amb un erotisme natural, el de la nostra veïna, el de la noia del costat de casa. Mai s’havia vist en el cinema per molt que diguin els de Hollywood. Va formar part del grup de les anomenades maggiorates, junt amb Silvana Mangano, Silvana Pampanini o Sophia Loren. I és que l’erotisme del cine havia canviat de to. Les noies normals i corrents ara se sentien identificades.

- Advertisement -

Lollo_1
Àngel Comas entrevistant Gina Lollobrigida al Festival de Berlín (1975).

Després Gina Lollobrigida va intentar amb escassa fortuna ser actriu dramàtica i finalment va viure de les rendes passades, passejant i cobrant (igual que altres velles glòries) la seva decadència per festivals i festivalets. Jo la vaig entrevistar diverses vegades i em va semblar, a part de molt antipàtica, que anava de diva i que volia fer creure que per a ella s’havia aturat el temps, que encara era una gran estrella. Resultava patètica. Després va tenir una vida personal molt tumultuosa. Més pròpia de la premsa del cor i mai no es va posar un altre cop davant les cambres excepte una aparició a Falcon Crest.

Per a mi, Gina Lollobrigida sempre serà aquella noieta que portava de cul a Vittorio de Sicca en la sèrie dels Pan i amor. De la seva vida personal m’he oblidat.

- Advertisement -
Àngel Comas
Històriador i expert en cinema des de fa molts anys, l'Àngel Comas ha publicat un munt de llibres sobre cine i, entre d'altres programa el Cicle de Cinema d'Autor de Sant Cugat. Els seus articles són propis d'algú amb experiència que va al cine i no menja crispetes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents