‘Ghostbusters’: a qui trucaràs?

- Advertisement -

Els dos còmics sorgits del show televisiu d’humor Saturday Night Live, Dan Aykroyd (Blues Brothers) i Harold Ramis (Stripes), volien fer el salt junts a la pantalla gran a principis dels 80 escrivint i protagonitzant una nova adaptació de les aventures cinematogràfiques d’una altra parella d’humoristes, Abbot i Costello, que van triomfar a la dècada dels 40 i 50, enfrontant-se a tota mena de monstres mítics, com Frankenstein o la Mòmia. 

- Advertisement -

El projecte es va acabar convertint en Ghostbusters, un grup de pseudocientífics que es dediquen a perseguir ens paranormals per Nova York amb un cotxe de morts tunejat, encapçalats pels ja citats Aykroyd i Ramis, juntament amb Bill Murray (Groundhog Day) i Ernie Hudson (Oz), i Sigourney Weaver (Alien) com a contrapunt femení.  La cinta, dirigida per Ivan Reitman (Meatballs), es va convertir automàticament en un fenomen social que va rebentar la taquilla a tot al món i va fer que cinc anys després se n’estrenés una segona part.

- Advertisement -

La tèbia acollida que va tenir l’esperada segona part va provocar que la trilogia que es tenia prevista en un principi no es fes realitat. Durant anys, als despatxos de Hollywood es va parlar d’aquesta tercera part, que no acabava d’arribar mai, fins que el 2016, es va donar llum verda, no a una seqüela sinó a un reboot, protagonitzat íntegrament per un equip femení, encapçalat per Melissa McCarthy (Spy), que abans d’estrenar-se va patir una campanya antifeminista a les xarxes socials per part del sector ‘troll’ més radical, i que li va fer més mal que bé. Tot i que la cinta és més que digna i té moments i ‘cameos’ divertits dels protagonistes originals, no es va poder salvar de la crema masclista i va punxar a la taquilla. 

La seqüela directa del díptic original estava prevista aquest estiu, però amb la crisi del coronavirus es posposa al pròxim any. El títol escollit és Ghostbusters: Afterlife, en què els protagonistes seran els fills dels Caçafantasmes, i estarà dirigida pel fill del director original, Jason Reitman. Aquí hi trobareu teniu més informació… 

On veure-les

Ghostbusters (1984): Netflix
Ghostbusters 2 (1989): Amazon Prime Vídeo/Netflix
Ghostbusters (2016): Amazon Prime Video

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents