Gastronomia i cine japonès a la Filmoteca

- Advertisement -

I quan semblava que les activitats cinèfiles  hivernaven fins la propera cita al febrer, arriba una fusió d’allò més suculenta entre el setè art i la gastronomia oriental, organitzant un cicle a la Filmoteca de Catalunya i que compta també amb la Fundación Japón. Aquest cicle tindrà lloc del 2 al 31 de desembre.

El cinema i la cuina són dues manifestacions de la cultura japonesa més reconegudes a nivell mundial, tant per les seves peculiaritats, sofisticació o, per la curiositat front quelcom desconegut a la nostra societat. Aquest cicle revelarà alguns dels secrets de la gastronomia oriental fent un viatge a través de la comèdia, drama o documental històric i gaudint d’un total de 8 títols perfectes que combinen cuina i cinema.

- Advertisement -

gastrocine-web-cast

- Advertisement -

A més, el cicle comptarà amb una xerrada de Roger Ortuño, director del web comerjapones, que parlarà sobre la cultura gastronòmica japonesa el dia 14 de desembre a les 20 h, tot just abans de la projecció de Ramen Samurai.

Si ja ho diu el mateix nom, filmo i teca, dos termes que independents diuen molts però junts conformen un dels espais més polivalents i d’atractiu entre els seguidors del setè art.

Per a més informació sobre les projeccions i preus al web de la Filmoteca:

http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/secrets-de-la-gastronomia-japonesa

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents