I quan semblava que les activitats cinèfiles hivernaven fins la propera cita al febrer, arriba una fusió d’allò més suculenta entre el setè art i la gastronomia oriental, organitzant un cicle a la Filmoteca de Catalunya i que compta també amb la Fundación Japón. Aquest cicle tindrà lloc del 2 al 31 de desembre.
El cinema i la cuina són dues manifestacions de la cultura japonesa més reconegudes a nivell mundial, tant per les seves peculiaritats, sofisticació o, per la curiositat front quelcom desconegut a la nostra societat. Aquest cicle revelarà alguns dels secrets de la gastronomia oriental fent un viatge a través de la comèdia, drama o documental històric i gaudint d’un total de 8 títols perfectes que combinen cuina i cinema.
A més, el cicle comptarà amb una xerrada de Roger Ortuño, director del web comerjapones, que parlarà sobre la cultura gastronòmica japonesa el dia 14 de desembre a les 20 h, tot just abans de la projecció de Ramen Samurai.
Si ja ho diu el mateix nom, filmo i teca, dos termes que independents diuen molts però junts conformen un dels espais més polivalents i d’atractiu entre els seguidors del setè art.
Per a més informació sobre les projeccions i preus al web de la Filmoteca:
http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/secrets-de-la-gastronomia-japonesa